50 χρόνια "Enter the dragon" - Δύο επετειακές προβολές

Published: 13 Sep 2023, 11:55
Συντάκτης:

50 χρόνια από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας για μία από τις ταινίες - ορόσημο των πολεμικών τεχνών.

<a href="/en/nea/o-angk-li-kanei-tainia-gia-ton-mproys-li-me-protagonisti-ton-gio-toy/67408">Ο Ανγκ Λι κάνει ταινία για τον Μπρους Λι, με πρωταγωνιστή τον γιο του</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Ανγκ Λι κάνει ταινία για τον Μπρους Λι, με πρωταγωνιστή τον γιο του

Η εταιρεία διανομής New Star θα προβάλει για δύο μόνο βραδιές το "Enter the dragon" του Ρόμπερτ Κλάουζ με τον αξεπέραστο Μπρους Λι, ψηφιακά αποκατεστημένο, στον κινηματογράφο Studio, Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 22.00. Σε digital 4K restoration. 

Η ταινία είναι η τελευταία που πρωταγωνίστησε ο Μπρους Λι, πριν από το ξαφνικό θάνατό του στις 20 Ιουλίου 1973 σε ηλικία 32 ετών και έκανε πρεμιέρα στο Λος Άντζελες στις 19 Αυγούστου 1973, ένα μήνα μετά το θάνατο του Λι.

Ο Μπρους Λι έλεγε ότι «η γνώση της τεχνικής είναι μόνο η αρχή του κουνγκ φου, για να το κατακτήσεις, θα πρέπει να μπεις στο πνεύμα του».

Ο Μπρους Λι υποδύεται έναν μοναχό Σαολίν, ο οποίος καλείται ως μυστικός πράκτορας να σταματήσει τη δράση του αδίστακτου Χαν, ο οποίος παρουσιάζεται ως ένας αξιοπρεπής κάτοχος ενός νησιού, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένας αρχηγός του υποκόσμου ο οποίος διακινεί ναρκωτικά και εξωθεί νέες κοπέλες στην πορνεία. Ο Μπρους μαζί με τους δύο προαναφερθέντες, επισκέπτονται το νησί στο οποίο διεξάγεται ένα τουρνουά πολεμικών τεχνών, προσπαθώντας ενδόμυχα να αποσπάσουν πληροφορίες για τις μυστικές δράσεις του.

Το «Enter the Dragon» είναι μια περιπέτεια πολεμικών τεχνών και, ως τέτοια, δεν τη βλέπεις ούτε για τις ερμηνείες, ούτε για την κινηματογράφηση, ούτε για το σενάριο – το οποίο άλλωστε είναι «ύποπτα παρόμοιο» με εκείνο της πρώτης ταινίας Τζέιμς Μποντ («Dr. No») περιλαμβάνοντας έναν ήρωα που στρατολογείται από τη Βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών, ένα μυστηριώδες νησί και έναν κακό με ένα θανατηφόρο μεταλλικό χέρι.

Το «Enter the Dragon» το βλέπεις για τις σκηνές μονομαχιών, που το καθιέρωσαν ως την πιο επιδραστική ταινία πολεμικών τεχνών που γυρίστηκε ποτέ. Στον τομέα αυτό ο Μπρους Λι ήταν χρόνια μπροστά από την εποχή του. Ενώ σεβόταν τα παραδοσιακά στυλ μάχης, όπως το κουνγκ φου, το καράτε και το τζούντο, αρνήθηκε να δεσμευτεί από αυτά. Το σύστημα που ίδρυσε ο Λι, το Τζιτ Κουν Ντο, είναι ένα σύνολο αρχών σχεδιασμένο να λειτουργεί ειδικά για ένα άτομο. Παίρνεις ό,τι είναι χρήσιμο και το κάνεις δικό σου. Ήταν οι «μεικτές πολεμικές τέχνες» πολύ πριν γεννηθεί ο συγκεκριμένος όρος.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
2 ημέρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos