Ο "Εξολοθρευτής"... έγινε πραγματικότητα!

Published: 12 Mar 2015, 15:16

Ένα υγρό μέταλλο το οποίο έχει την ικανότητα να αλλάζει σχήμα, όταν αντιλαμβάνεται ότι βρίσκει εμπόδιο, ώστε να περάσει από κάποιο στενότερο σημείο και επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα, όταν για κάποιο λόγο διαλυθεί. Σας θυμίζει κάτι αυτό;

Τίποτα περισσότερο από το μοντέλο Τ1000 από τον Εξολοθρευτή 2, το ρομπότ που κυνηγούσε τον Τζον Κόνορ και τη μητέρα του. Μόνο που πλέον δεν είναι ταινία, αλλά πραγματικό δημιούργημα από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνο!

Οι ερευνητές με δημοσίευσή του στο επιστημονικό περιοδικό με τίτλο «Ενισχυμένα Υλικά», αναφέρουν ότι  κατάφεραν να κάνουν το υγρό μέταλλο να κινηθεί μόνο του «τρώγοντας» αλουμίνιο. Η σφαίρα του υγρού μετάλλου κινείται αυτόνομα για μία ολόκληρη ώρα μέσα σε διάλυμα καυστικής σόδας ή απλώς αλατισμένου νερού.

Το υγρό μέταλλο μπορεί να λειτουργήσει και ως αυτοτροφοδοτούμενη τρόμπα που βοηθά στην κίνηση υγρού σε δίκτυο σωληνώσεων αν τοποθετηθεί σε ένα σημείο. Επιπλέον, το υγρό όταν κινείται έχει τη μοναδική ικανότητα να αλλάζει το σχήμα του προκειμένου να περνά από πιο στενά σημεία. Οι εφαρμογές του είναι αμέτρητες, προκειμένου να συμβάλει στην ιατρική σε καρδιακά επεισόδια ή σε κατασκευές για αποσυμφόρηση σε φραγμένα δίκτυα ύδρευσης.

Παράλληλα,  οι επιστήμονες διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι το υγρό μέταλλο δεν διαλύεται! Κάνοντάς του ηλεκτροσόκ το μέταλλο γινόταν τελείως υγρό «σαν σούπα». Όμως, όταν το ρεύμα σταματούσε, το μέταλλο επέστρεφε στο αρχικό του σχήμα με χαρακτηριστική άνεση.

 

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Πρώτη δημοσίευση: 12 Mar 2015, 15:16
Ενημέρωση: 12 Mar 2015, 15:16
Συντάκτης: 
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos