"Marlowe": Ένα φιλμ νουάρ παλιάς κοπής

Published: 20 Jan 2023, 13:03

Οι λάτρεις των φιλμ noir και των αστυνομικών μυθιστορημάτων πίνουν εδώ και δεκαετίες νερό στο όνομα του συγγραφέα και σεναριογράφου Ρέιμοντ Τσάντλερ, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε τον σκληροτράχηλο ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου. Κι ο Τσάντλερ ευτύχησε να δει τον ήρωά του να ζωντανεύει ουκ ολίγες φορές στη μεγάλη οθόνη, είτε με τη μορφή του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στο αξέχαστο “The Big Sleep” (1946) είτε με αυτές των Ντικ Πάουελ (“Murder, My Sweet”, 1945) και Έλιοτ Γκουλντ (“The Long Goodbye”, 1973).

<a href="/en/tainies/land-saints-and-sinners/69227">In the land of saints and sinners</a>ΣΧΕΤΙΚΑIn the land of saints and sinners

Τώρα, ήρθε στιγμή για τον Λίαμ Νίσον (“Η Λίστα του Σίντλερ”) να αναμετρηθεί με αυτό τον εμβληματικό ρόλο, ο οποίος αποτελεί μάλιστα τον εκατοστό της επιτυχημένης καριέρας του! Και με τον Νιλ Τζόρνταν (“The Crying Game”) στο τιμόνι του σκηνοθέτη, καθώς και με βάση το trailer που κυκλοφόρησε, μπορούμε να πούμε ότι είναι πολύ πιθανό το επερχόμενο “Marlowe” να αποδειχθεί η noir έκπληξη της χρονιάς.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψή του, το “Marlowe” διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες των τελών της δεκαετίας του ‘30. Ο ομώνυμος ντετέκτιβ (Νίσον) προσλαμβάνεται για να εντοπίσει τον πρώην εραστή της κόρης μιας διάσημης κινηματογραφικής ηθοποιού. Προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης αυτού του άνδρα, ο Μάρλοου βρίσκεται σύντομα μπλεγμένος σε μια επικίνδυνη υπόθεση, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι φαίνεται ότι έχουν κάτι να κρύψουν.

Το καστ συμπληρώνουν οι Ντάιαν Κρούγκερ (“Troy”), Τζέσικα Λανγκ (“American Horror Story”), Ντάνι Χιούστον (“The Aviator”) και Άλαν Κάμινγκ (“The Good Wife”), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Γουίλιαμ Μόναχαν (“The Departed”), βασισμένος στο μυθιστόρημα “The Black-Eyed Blonde”.

Ο Νιλ Τζόρνταν, που επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη μετά από το “Greta” του 2018, δήλωσε πρόσφατα κατενθουσιασμένος και περήφανος για τη συνεργασία του με τον Νίσον. Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν μπορεί να φανταστεί τη νέα του ταινία χωρίς τον Νίσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, συμπληρώνοντας ότι «ίσως χρειάζεσαι ένα είδωλο για να υποδυθεί ένα άλλο είδωλο». Και ποιο είμαστε εμείς για να διαφωνήσουμε;

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos