"Bigbug": Ο Ζαν Πιέρ Ζενέ επιστρέφει!

Published: 30 Dec 2021, 16:21

Σπουδαίος ο Ζαν Πιέρ Ζενέ, εικονοκλάστης, οραματιστής, έχει σχεδόν κατασκευάσει ένα προσωπικό του, περίπου αυτόνομο κινηματογραφικό σύμπαν με πολλούς λάτρεις (count us in) και φυσικά και κάποιους που δεν τον καταλαβαίνουν.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Delicatessen, City of lost children, A very long engagement και φυσικά Amelie ήταν μαγικά, ακόμα και το Alien Resurrection που ήταν μακριά από όσα τον είχαμε συνηθίσει, ήταν ικανοποιητικό.

Τα τελευταία 12 χρόνια, ο 68χρονος Γάλλος έχει γυρίσει μόλις δύο φιλμ, τα γλυκύτατα αν και χαμηλών απαιτήσεων Micmacs & The Young and Prodigious T.S. Spivet και εδώ και αρκετό καιρό αναζητούσε χρηματοδότηση για ένα πρότζεκτ που τον απασχολεί έντονα.

Την βρήκε τελικά από (που αλλού; ) το Netflix και το «Bigbag» είναι έτοιμο, έχει μάλιστα και τρέιλερ. Πρόκειται για μια τυπική «δική» του σουρεαλιστική κωμωδία με ρομπότ. Σύμφωνα με την σύνοψη: «Το 2050, η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται παντού και η ανθρωπότητα βασίζεται πάνω της για κάθε ανάγκη και κάθε επιθυμία, ακόμα και την πιο μυστική και διεστραμμένη... Κάποια στιγμή, κάπου, τέσσερα οικιακά ρομπότ αποφασίζουν να κρατήσουν τα αφεντικά τους για ομήρους στο ίδιο τους το σπίτι».

Ποιος έχει τελικά περισσότερη ψυχή, οι άνθρωποι ή τα ρομπότ; Οι σκηνές που θα δείτε είναι ποτισμένες με την εξωφρενική σάτιρα και παραμυθένια visuals του Ζενέ και περιμένουμε να το δούμε με χαρά, στο Netflix στις 11 Φεβρουαρίου.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos