David Lowery: "Υπάρχουν τραγούδια πoυ με κάνουν να κλαίω"

Published: 14 Feb 2019, 14:01
Συντάκτης:

Ο David Lowery, σκηνοθέτης των ταινιών Ain't them bodies saints, A Ghost Story, Pete’s Dragon και The Old Man and the Gun, ήρθε στο Βερολίνο για να παραδώσει ένα masterclass στα πλαίσια της Μπερλινάλε, λίγες εβδομάδες πριν βγει το The Old Man and the Gun, η τελευταία (?) ταινία του Robert Redford, στις γερμανικές αίθουσες. Επιστρέφει 14 χρόνια μετά από όταν αναδείχθηκε το 2005 μέσα από τα Berlinale Talents. Ο σκηνοθέτης επικέντρωσε την προσοχή της συζήτησης στην μουσική και την επίδρασή της στον ίδιο και στην δουλειά του.

<a href="/en/festival-verolino/keisi-aflek-prepei-oloi-na-anametrithoyme-me-ton-eayto-mas/59907">Κέισι Άφλεκ: "Πρέπει όλοι να αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΚέισι Άφλεκ: "Πρέπει όλοι να αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας"

«Αγαπώ πολύ την μουσική, αγαπώ την P J Harvey. Την ανακάλυψα όταν ήμουν στο λύκειο». Ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια είναι το Desperate Kingdom of Love, το οποίο μάλιστα ακούσαμε στο masterclass στην κατάμεστη αίθουσα από νέους που ήθελαν να μάθουν από τον σκηνοθέτη. Έχει βέβαια πολύπλευρο γούστο καθώς μέσα στην playlist που είχε δώσει στην δημοσιογράφο υπήρχε από Beyonce μέχρι Nick Cave. Από κινηματογραφική μουσική αυτή που εκτίμησε ιδιαιτέρως ήταν του John Greenwood για το Phantom Thread. Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιο τραγούδι που να τον κάνει να κλαίει, απάντησε «Υπάρχουν τραγούδια που σε συγκεκριμένες στιγμές με κάνουν να κλαίω, αλλά δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι που να με κάνουν, οι στιγμές με κάνουν». Από την playlist που διάλεξε το 50% ήταν τραγούδια γυναικών, με τον ίδιο να λέει πως είναι τυχαίο ωστόσο «αρχίζω να δίνω μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις γυναίκες. Μέχρι τώρα έκανα ταινίες με άνδρες πρωταγωνιστές», πάντοτε όμως δείχνοντας ενδιαφέρον και για τους γυναικείους ρόλους.

Στην συνέχεια μιλώντας για τις ταινίες του μίλησε για την μετάβαση από μικρά πρότζεκτ σε ταινία της Disney, το Pete’s Dragon, δήλωσε πως «δεν φοβήθηκα την μετάβαση, ίσως θα έπρεπε. Το πλεονέκτημα στις μεγάλες παραγωγές είναι το μπάτζετ. Ήμουν πιο τρομοκρατημένος στο Ghost Story». Για το Ghost Story ανέφερε μάλιστα πως εκείνος έκανε το ένα από τα δύο φαντάσματα. «Έκανα το πρώτο μου cameo σε ταινία μου», είπε γελώντας. Την τελευταία του ταινία που δεν έχει προβληθεί ακόμα στην Γερμανία, το The Old Man and the Gun, την συνέκρινε με το Ocean’s 11 λέγοντας ότι είναι πιο κοντά σε αυτό, μιας και ασχολείται με ληστείες, αλλά δεν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο. «Σε όλες μου τις ταινίες υπάρχει ρομαντισμός. Και σε αυτό υπάρχει ένα love story». Μίλησε επίσης για τον Tom Waits που κρατά έναν μικρό ρόλο στην ταινία και για την χαρά του να συνεργάζεται μαζί του, ενώ ομολόγησε «Δεν είμαι ο καλύτερος σκηνοθέτης, ούτε θα γίνω ποτέ όπως οι ήρωές μου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos