Berlinale 2021: Τα βραβεία σε Generation και Μικρού Μήκους

Published: 5 Mar 2021, 03:48
Συντάκτης:

To 71ο Φεστιβάλ του Βερολίνου απένειμε τα βραβεία του στις μικρού μήκους ταινίες, αλλά και σε αυτές του τμήματος Generation, το οποίο παραδοσιακά κρύβει σινεφιλικά "λαυράκια", αλλά ειδικά φέτος η σοδειά του δείχνει πολύ καλή. 

<a href="/en/synenteyxeis/rantoy-tzoynte-ti-einai-pragmatika-hydaio/65274">Ράντου Τζούντε: "Τι είναι πραγματικά χυδαίο;"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΡάντου Τζούντε: "Τι είναι πραγματικά χυδαίο;"

Και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που βρήκαμε και ακόμα και στο φετινό τρομερά και (χωρίς καμία λογική αιτία) πιεσμένο χρονικά πρόγραμμα της online διοργάνωσης, χρόνο να δούμε και να σας παρουσιάσουμε αρκετά από αυτά.

Τακτική που ακολουθούμε κάθε χρόνο (το μόνο ελληνικό μέσο που το κάνει τακτικά κάθε χρόνο) και δικαιωνόμαστε συνεχώς με Generation και Forum (AcidGoldieMadeline's MadelineKissing CandiceGreen FogButterfly KissesSkins, Uppercase Print, για να αναφέρουμε ενδεικτικά μερικά από την προηούμενη τριετία). 

Το μεγάλο βραβείο για την κατηγορία Generation 14 πήγε στο "The Fam" του Fred Baillif, για το οποίο η Ανδρομάχη Σδούκου έγραψε πως "από τις πιο σκληρές ως τις πιο girlhood στιγμές του, δεν χαρίζεται στον θεατή. Ούτε και τα  κορίτσια του" (ολοκληρωμένη η κριτική του The Fam εδώ).

Η Ειδική Μνεία δόθηκε στο "Cryptozoo" του Dash Shaw για το οποίο η Χρυσαυγή Πατσάκη έγραψε πως πρόκειται για "μια δυσοίωνη, ψυχεδελική φαντασμαγορία που αφυπνίζει, ένα πραγματικά ξεχωριστό ενήλικο animation που ξεχειλίζει από φαντασία, αλλά εναι παράλληλα βαθιά ριζωμένο στη δυσάρεστη πραγματικότητα" (ολοκληρωμένη η κριτική για το "Cryptozoo"¨εδώ). 

Για την κατηγορία Generation Kplus, το μεγάλο βραβείο πήγε στο "Summer Blur" του Κινέζου Χαν Σουάι, ενώ η ειδική μνεία στο "A School in Cerro Hueso" της Αργεντινής Μπετάνια Καπάτο.

Η Χρυσή Άρκτος στις ταινίες μικρού μήκους δόθηκε στο "My Uncle Tudor" της Ουγγαρέζας Όλγα Λουκοβνίκοβα, ενώ η Αργυρή Άρκτος πήγε στο "Day is done" του Κινέζου Ζανγκ Νταλέι. 

Το MOVE IT φέτος παρακολουθεί για 11η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Βερολίνου, αυτή την φορά από το σπίτι. Θα σας μεταφέρουμε τον παλμό της διοργάνωσης και όσα αξίζουν να διαβαστούν στο ειδικά διαμορφωμένο section μας, το οποίο θα ανανεώνεται καθημερινά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos