Νύχτες 15: "Unexpected" - REVIEW

Published: 5 Oct 2015, 13:06
Συντάκτης:

Η σκηνοθέτης Kris Swanberg, που συνυπογράφει το σενάριο μαζί με την Megan Mercier, παραδίδει μία ανθρώπινη και γλυκιά ιστορία καθώς ξεφεύγει από την πεπατημένη και δεν μας βυθίζει σε κάποιο αβυσσαλέο μελό. Κεντρικός άξονας της ταινίας είναι η απρόσμενη σχέση που αναπτύσσουν οι δύο μέλλουσες μητέρες παρόλο που τις χωρίζει χάσμα γενεών ενώ αντιμετωπίζουν από τις εξ’ ορισμού διαφορετικές τους θέσεις τις επερχόμενες προκλήσεις της μητρότητας. Γίνονται «συνοδοιπόροι» στο όμορφο ταξίδι της εγκυμοσύνης καθώς μοιράζονται τις ανησυχίες τους και τα γνωστά –σε όλους- συμπτώματα/στάδια της εγκυμοσύνης (πανικός, πρώτο υπερηχογράφημα, αδιαθεσίες, περίεργες ορέξεις).

Αν στο παρελθόν παρακολουθούσατε μανιωδώς HIMYM (‘’How I met your mother’’) σίγουρα θα απολαύσατε την Robin Scherbatsky, sorry Cobie Smulders να δείχνει την πιο τρυφερή πλευρά της. Τόσο συγκινητική όταν ακούει τους χτύπους της καρδιάς του μωρού και συνειδητοποιεί πως πράγματι έχει μία ζωούλα μέσα της. Παρόλα αυτά δεν σταματάει να έχει φιλοδοξίες (θέση συντονιστή εκπαίδευσης σε μουσείο) γιατί ανησυχεί πως θα χάσει τον ίδιο της τον εαυτό στο νέο ρόλο της μητρότητας. Στο πλευρό της η Gail Bean που υποδύεται την teen mother όπου θέλει ν’ αφοσιωθεί στο μωρό της ώστε να μην επαναλάβει τα λάθη της μητέρας της αλλά και να φοιτήσει σε πανεπιστήμιο για να παρέχει ένα καλύτερο μέλλον στο νέο μέλος της οικογένειας.

Συγκριτικά με άλλες ταινίες παρόμοιου θέματος (π.χ.  ‘’What to expect when you’re expecting’’, ‘’Knocked up’’) προσφέρει ηθικά διδάγματα αφού καταγράφονται πιο ρεαλιστικά τα προβλήματα που ανακύπτουν,  με τις μετρημένες δόσεις χιούμορ να είναι ευπρόσδεκτες καθώς δεν επαναλαμβάνονται χοντροκομμένα αστεία περί εγκυμοσύνης. Εν κατακλείδι είναι μία ευαίσθητη και γενναιόδωρη ταινία που όσο μας προβληματίζει άλλο τόσο μας γεμίζει με αισιοδοξία.

Yπόθεση: Λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς μία 30χρονη δασκάλα ανακαλύπτει ότι περιμένει το πρώτο της παιδί. Όμως παραδόξως και μία υποσχόμενη μαθήτρια της κυοφορεί και έτσι αναπτύσσουν μία απρόσμενη και ιδιαίτερη φιλία.

5,5 / 10

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos