Νύχτες 14: "Life of Riley" - REVIEW

Life of Riley
Υπερβατική, γλυκιά παιδικότητα
Ο επικείμενος θάνατος ενός φίλου ρίχνει σκιά πάνω από τις πρόβες ενός θεατρικού έργου αλλά και πάνω από το προσδόκιμο ζωής των δύο κεντρικών χαρακτήρων του τελευταίου βραβευμένου στο Βερολίνο φιλμ του Alain Resnais.

Ο ασθενής φίλος είναι απλά μια αφορμή για επανεκκίνηση της ενόρμησης της ζωής για τους ήρωες, με τους τελευταίους να ενσαρκώνονται ιδανικά από τους βετεράνους ηθοποιούς Caroline Sihol, Hippolyte Girardot και Sabine Azéma.
Οι τεχνικές του animation χρησιμοποιούνται πολύ ταιριαστά χωρίς να βαραίνουν το αποτέλεσμα, ενώ τα χρώματα θυμίζουν σκηνές από το “Θα σε ξαναβρώ στον παράδεισο” και καταφέρνουν το παράδοξο του να μπορεί μία ταινία που περιορίζεται ουσιαστικά σε ένα χώρο να ταξιδεύει το μάτι και τις αισθήσεις αβίαστα. και η τελευταία ταινία του μεγάλου δημιουργού αφήνει μία γεύση ταιριαστή προς την παρουσία του ίδιου και την αποχώρησή του, σημαντική και ταυτόχρονα βαθιά συναισθηματική και εκλεπτυσμένη.
Προβάλλεται: Κυριακή 28/9, Δαναός 1, 20.15
7 / 10
Εύη Αβδελίδου
ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων