"Dark": Ένας οδηγός για να βγάλεις άκρη!

Published: 2 Aug 2020, 14:11
Συντάκτης:

Η Γερμανική σειρά του Netflix “Dark” ενθουσίασε πολλούς από την πρώτη κιόλας σεζόν της. Με την πάροδο κάθε επεισοδίου όμως, προστίθενται όχι μόνο όλο και περισσότεροι χαρακτήρες, αλλά όλο και περισσότερες χρονικές αλληλουχίες (timelines). Με πάνω από 20 διαφορετικούς χαρακτήρες που εμφανίζονται σε πολλά διαφορετικά timelines, το Move It σας παρουσιάζει τον περιεκτικό οδηγό της δημοφιλούς σειράς “Dark”. 

<a href="/en/nea/equinox-netflix-anazita-neo-dark/63635">"Equinox": Το Netflix αναζητά το νέο "Dark"</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Equinox": Το Netflix αναζητά το νέο "Dark"

Aυτή είναι η άποψή μας για την 3η σεζόν

Jonas Kahnwald/ The Stranger/ Adam

Γνωρίζουμε τον Jonas ως έναν έφηβο στην πόλη Winden. Ο The Stranger είναι ο Jonas 33 χρόνια αργότερα, ενώ ο Adam είναι και πάλι ο Jonas στην βαθιά ενήλικη εκδοχή του.

Hannah Kahnwald/ Krueger

Η Hannah είναι η μητέρα του Jonas και η σειρά μας την συστήνει το 2019 όταν διατηρεί παράνομη ερωτική σχέση με τον Ulrich Nielsen. Παρ’όλα αυτά, τα flashbacks του 1986 μας τη δείχνουν και σαν νέο κορίτσι.

Michael Kahnwald/ Mikkel Nielsen

Ο γιός του Ulrich και της Katharina, Mikkel Nielsen, αγνοείται από το πρώτο κιόλας επεισόδιο της σειράς. Τελικά, αποδεικνύεται πως ταξίδεψε πίσω στο 1986 όπου υϊοθετήθηκε από την Ines Kahnwald. Από Mikkel μετονομάστηκε σε Michael, γνώρισε την Hannah και εν τέλει έγινε πατέρας του Jonas.

Ines Kahnwald

Η Ines είναι η μητέρα του Mikkel και γιαγιά του Jonas. Την συναντάμε το 2019 όταν πλέον είναι μεγάλης ηλικίας, αλλά η σειράς μας την δείχνει και στα άλλα δύο timelines, αυτά του 1986 όταν εργάζεται στο νοσοκομείο της πόλης, και του 1953 όταν είναι νεαρή κοπέλα.

Ulrich Nielsen

Η σειρά μας συστήνει τον Ulrich ως τον πατέρα του Mikkel, της Martha και του Magnus, σύζυγο της Katharina και εραστή της Hannah Kahnwald. Τα flashbacks μας τον παρουσιάζουν και σαν έφηβο το 1986. Στην πρώτη σεζόν, ο Ulrich ταξιδεύει από το 2019 πίσω στο 1953 και καταλήγει στην φυλακή. Εώς το 1986 ο Ulrich της χρονολογίας του 2019 είναι πλέον ηλικιωμένος.

Katharina Nielsen (Albers)

Η Katharina Albers (Nielsen από τον γάμο της με τον Ulrich), είναι η μητέρα των Mikkel, Martha και Magnus. Την εντοπίζουμε και ως έφηβη το 1986 ερωτευμένη με τον μελλοντικό σύζυγό της, Ulrich.

Martha Nielsen

Κόρη του Ulrich και της Katharina, αδερφή του Mikkel και του Magnus, η Martha ερωτεύεται τον Jonas, ο οποίος, στην πρώτη κιόλας σεζόν, συνειδητοποιεί πως είναι η θεία του.

Magnus Nielsen

Ο Magnus είναι ο αδερφός του Mikkel και της Martha, γιός του Ulrich και της Katharina. Η σειρά μας τον δείχνει και ως ενήλικα σε ένα άγνωστο έτος μαζί με τον Adam.

Jana Nielsen

Μητέρα του Ulrich, η σειρά μας παρουσιάζει την Jana στο 1953, 1986 και 2019. Επίσης, τα flashbacks μας την δείχνουν να θρηνεί τον άλλο της γιό, τον Mads, ο οποίος μυστηριωδώς εξαφανίστηκε! Το 1953 είναι επίσης φίλη με την Ines Kahnwald.

Tronte Nielsen

Ο Tronte είναι ο πατέρας του Ulrich, και σύζυγος της Jana. Πρωτοεμφανίζεται στην πόλη Winden το 1953 ως νεαρό αγόρι μαζί με την μητέρα του Agnes. Αν και τελικά παντρεύεται την Jana, η σειρά μας αποκαλύπτει πως έχει παρελθόν και με την Claudia Tiederman, με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση το 1986. Ο Tronte μαθαίνει για το ταξίδι στον χρόνο το 2019.

Agnes Nielsen

Μητέρα του Tronte (άρα γιαγιά του Ulrich), η οποία εμφανίζεται το 1953 και διαμένει με την οικογένεια Tiedermann. Η Agnes είχε σχέση με την Doris Tiedermann.

Noah/ Hanno Tauber

Ο Noah είναι ο αδερφός της Agnes. Παραπάνω τον βλέπουμε σαν νεαρό ενήλικα στον τέταρτο timeline του 1921, ενώ στις χρονολογίες 1953, 1986 και 2019 εμφανίζεται ως μεσήλικας.

Claudia Tiedermann

Η Claudia είναι άλλος ένας χαρακτήρας της σειράς που προσπαθεί να ελέγξει το ταξίδι στον χρόνο. Την γνωρίζουμε το 1986, ενώ η σειρά μας δείχνει πώς έγινε φίλη με τον Tronte. Ως ηλικιωμένη (2019) ταξιδεύει πολύ συχνά πίσω στον χρόνο. Είναι η μητέρα της Regina.

Regina Tiedermann

Η Regina (1986/2019) είναι η κόρη της Claudia (ο πατέρας της παραμένει άγνωστος), γυναίκα του Boris/Aleksander, και μητέρα του Bartosz.

Aleksander Tiedermann/ Boris Niewald

Η σειρά μας συστήνει τον Aleksander το 2019 όταν διευθύνει το εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας. Καταφθάνει στην πόλη Winden το 1986 όπου γνωρίζει την Regina. Το πραγματικό του όνομα είναι Boris Niewald.

Bartosz Tiedermann

Μοναχογιός της Regina και του Aleksander, ο Bartosz είναι ο καλύτερος φίλος του Jonas, ενώ ήταν και ζευγάρι με την Martha.

Egon Tiedermann

Ο Egon είναι ο πατέρας της Claudia, και παππούς της Regina. Εργαζόταν ως αστυνομικός και ήταν υπέυθυνος για τις υποθέσεις εξαφάνισης παιδιών και το 1986 (εξαφάνιση Mads Nielsen) και το 2019 (εξαφάνιση Erik Obendorf). Η γυναίκα του ήταν η Doris, η οποία τον απάτησε με την Agnes Nielsen.

H.G. Tannhaus

Ο γλυκύτατος επιστήμονας και κατασκευαστής ρολογιών, H.G. Tannhaus έχει στην κατοχή του ένα μικρό κατάστημα στην πόλη Winden, το οποίο βλέπουμε το 1953 και 1986. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “A Journey Through Time”, ενώ σε διάφορες στιγμές βοηθά τον Jonas και την Claudia στα ταξίδια τους. Τέλος, υϊοθέτησε την Charlotte.

Charlotte Doppler

Η υϊοθετημένη εγγονή του H.G. Tannhaus, Charlotte, ήταν έφηβη το 1986 και ενήλικας το 2019 όπου και εργάζεται στο αστυνομικό τμήμα Winden. Είναι συνεργάτης και φίλη του Ulrich Nielsen. Στο φινάλε της δεύτερης σεζόν αποκαλύπτεται πως η Charlotte είναι η κόρη του Noah και της Elisabeth (είναι η κόρη της κόρης της).

Elisabeth Doppler

Η Elisabeth είναι η κωφάλαλη κόρη της Charlotte και του Peter Doppler. Το 2019 είναι ένα νέο κορίτσι, αλλά την βλέπουμε και ως επιζήσασα της καταστροφής το 2052 (δεύτερη φωτογραφία). Η Elisabeth γνωρίζει τον Noah (ο οποίος πιθανώς ταξιδεύει το 2019 σαν νεαρός) και εν τέλει γίνονται γονείς της Charlotte. Η Charlotte σαν μωρό όμως βρέθηκε πίσω στο 1986 όπου την υϊοθέτησε ο Tannhaus.

Franziska Doppler

Κόρη της Charlotte και του Peter Doppler, αδερφή της Elisabeth, γνωρίζουμε την Franziska το 2019 όσο ακόμα είναι έφηβη και ερωτεύεται τον Magnus Nielsen. Η σειρά μας την δείχνει χρόνια αργότερα όταν η ίδια πλέον είναι γυναίκα και εργάζεται πλάι στον Adam και τον μεσήλικα Magnus.

Peter Doppler

Ο Peter είναι ο σύζυγος της Charlotte και πατέρας των Elisabeth και Franziska. Είναι ένας από τους λίγους χαρακτήρες που η σειρά τον παρουσιάζει σε ένα στάδιο ζωής: ως ενήλικα το 2019.

Helge Doppler

 

Ο Helge είναι ο πατέρα του Peter. Το 1953, όταν ακόμα ήταν μικρό αγόρι, δέχθηκε επίθεση από τον Ulrich Nielsen, με αποτέλεσμα να αποκτήσει τις ουλές στο μισό του πρόσωπο. Το 1986 ο Helge εργαζόταν στο εργοστάσιο, το οποίο τότε είχε αναλάβει η Claudia, και το 2019 είναι πλέον ηλικιωμένος.

Bernd Doppler

Ο Bernd υποτίθεται πως είναι ο πατέρας του Helge. Πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός πως είναι ο ιδρυτής του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στο Winden.

Greta Doppler

Η Greta είναι η μητέρα του Helge. Στην πρώτη σεζόν την παρακολουθήσαμε να εξομολογείται το 1953 στον ιερέα της, τον Noah, πως ανησυχούσε μήπως ο Helge δεν ήταν πραγματικλά ο γιός του Bernd, αλλά του άνδρα που την βίασε.

 

Ακολουθούν SPOILER για την τρίτη σεζόν Dark.

Καλύτερα να επιστρέψετε αφού την παρακολουθήσετε γιατί είμαστε σίγουροι πως θα έχετε απορίες.

Ο ενήλικας Bartosz Tiedermann

Όπως αποδεικνύεται στην τρίτη σεζόν, ο Bartosz ταξίδεψε πίσω στον χρόνο. Συγκεκριμένα, όταν ήταν έφηβος το 2019, πήγε πίσω στο 1888 όπου και μεγάλωσε. Προς έκπληξή μας, ο ενήλικας Bartosz είναι ο άνδρας που στην δεύτερη σεζόν σκοτώνει τον νεαρό Noah. Τέλος, η 3η σεζόν αποκαλύπτει πως ο Bartosz είναι ο πατέρας του Noah/Hanno και της Agnes.

Silja

Η Silja είναι η κόρη της Hannah Kannah Kahnwald και του Egon Tiederman. Συλλήφθηκε το 1954, αλλά χάριν στη μητέρα της Hannah που ταξίδεψε στο μέλλον, η Silja γεννιέται το 1988. Όταν ήταν πέντε ετών ταξιδεύει μαζί με την μητέρα της πίσω στο 1911 όπου και γνωρίζει τον Adam, ο οποίος, αφού σκοτώνει την Hannah, μεταφέρει την Silja στο 2041 για να τη μεγαλώσει η Elisabeth Doppler (το 2052 μαζί με τους υπόλοιπους επιζώντες γνωρίζει τον νεαρό Jonas). Η Silja ταξιδεύει πίσω στο 1890 όπου και ερωτεύεται τον Bartosz, με τον οποίο κάνουν δύο παιδιά, τον Noah/Hanno και την Agnes.

Martha/ Eva

Η 3η σεζόν καθιστά ξεκάθαρη την ύπαρξη παράλληλων κόσμων. Ήδη από το φινάλε της δεύτερης σεζόν παρακολουθήσαμε την Martha του 2019 να πεθαίνει στα χέρια του Jonas, και λίγο πριν ανατιναχθεί το εργοστάσιο εμφανίζεται η Martha από το παράλληλο σύμπαν για να τον σώσει. Αυτός ο παράλληλος κόσμος ονομάζεται Eva’s world, με την Eva να είναι η ηλικιωμένη βερσιόν της Martha του συγκεκριμένου σύμπαντος. Με άλλα λόγια είναι η ομόλογη του Adam.

The Unknown

Στην 3η σεζόν βλέπουμε πως ο Jonas (του πρώτου σύμπαντος) με την Martha (του δεύτερου σύμπαντος) αποκτούν ένα παιδί. Ο γιός τους δεν ονομάστηκε ποτέ. Ακολουθεί πιστά τις εντολές της Eva, ενώ ταξιδεύει ταυτόχρονα με τις τρείς χρονικές πτυχές του εαυτού του: ως μικρό αγόρι, ως ενήλικας και ως ηλικιωμένος. Επιβεβαιώνεται πως ο Unknown είναι ο πατέρας του Tronte.

Παράλληλα σύμπαντα

Η σειρά ξεδιπλώνει τρία διαφορετικά σύμπανττα: το σύμπαν του Adam (Adam’s World), το σύμπαν της Eva (Eva’s World) και το αυθεντικό σύμπαν, από το οποίο προήλθαν τα δύο άλλα σύμπαντα (Original/Origin World). Το 1971, ο H.G. Tannhaus θρηνεί τον απρόσμενο χαμό του γιού του Marek, της νύφης του Sonja και της εγγονής του Charlotte. Το 1974, με σκοπό να τους φέρει πίσω στη ζωή, ο Tannhaus αποφασίζει να δημιουργήσει μια μηχανή που θα επιτρέπει το ταξίδι στον χρόνο. To 1986, όταν πια χρησιμοποιεί για πρώτη (και τελευταία) φορά την επιστημονική του εφεύρεση, τελικά καταλήγει να καταστρέψει τον δικό του original κόσμο. Το αποτέλεσμα; Η δημιουργία δύο παράλληλων συμπάντων, τα οποία προορίζονται να βιώσουν το καθένα τη δική του Αποκάλυψη μόνο και μόνο για να αναγεννηθούν ξανά και ξανά. Ο ουροβόρος όφις, όπως και η ιδεά της αιώνιας επιστροφής του φιλόσοφου Νίτσε, υποστηρίζουν ακριβώς αυτή την πτυχή της ιστορίας: οι δύο κόσμοι θα επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά την γέννησή και την καταστροφή τους.

Χρονολογίες

Οι βασικές χρονολογίες στις οποίες μας μεταφέρει η σειρά έχουν ως εξής: 1888, 1921, 1953, 1986, 2019, 2052.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos