Counting her dresses

Δημοσίευση: 28 Οκτ. 2014, 01:54

H ομάδα M.Α.Μ.Α. κάνει το ξεκίνημά της τον Οκτώβριο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με ένα έργο που γράφτηκε πριν περίπου 100 χρόνια, αλλά ακόμα και σήμερα θεωρείται μια άκρως πρωτοποριακή μορφή σκέψης και έκφρασης: Counting her dresses (Μετρώντας τα φορέματά της) της Γερτρούδης Στάιν.

Παρίσι 1910, οικία Rue De Fleurus 27. Μία μοναχική γυναίκα, στην οποία σκιαγραφείται η Γερτρούδη Στάιν, μένει με τον αδερφό της και τη γυναίκα του. Όλα κυλάνε αρμονικά μέχρι τη στιγμή που ένα κορίτσι από καλή οικογένεια της Αμερικής, έρχεται να εργαστεί ως οικονόμος στο σπίτι. Σύντομα, θα αντιληφθεί ότι ανάμεσα στην νεαρή οικονόμο και τον αδελφό της έχει αναπτυχθεί ένας έντονος ερωτικός δεσμός. Όταν κηρύσσεται ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος ο αδελφός φεύγει για το μέτωπο και η σχέση των δύο γυναικών μεταλλάσσεται σε ερωτική.. Με τη λήξη του Πολέμου, κανείς δε θα είναι ο ίδιος....

Η ομάδα ακολουθώντας την ιδέα της Rebecca Reeves, δημιούργησε μια ιστορία με αρχή μέση και τέλος, χτίζοντας πάνω στο πρωτότυπο κείμενο με τα υλικά που πρόσφερε, το ίδιο το κείμενο, η βιογραφία της συγγραφέα και η προσωπικότητα της κάθε ηθοποιού.

Η Γερτρούδη Στάιν ανατρέπει με κάθε τρόπο την κλασική γραφή ενός θεατρικού έργου, δίνοντας έμφαση στη λιτότητα του λόγου και την ουσία των λέξεων. Αναγκάζει έτσι τον αναγνώστη-δημιουργό-θεατή να σκεφτεί έξω από τα κατεστημένα και να αναζητήσει έναν διαφορετικό τρόπο αντίληψης και κατανόησης της τέχνης.

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Ομάδα Μ.Α.Μ.Α. (devised and collaborative theatre work). Μετάφραση- coaching: Αγγελίνα Παρασκευαΐδη. Ερμηνεύουν: Αμαλία Αρσένη, Μαρίνα Κανελλοπούλου. Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. Παραστάσεις έως και 25 Νοεμβρίου. Τιμή Εισιτηρίου: 12 € (γενική είσοδος), 10 € (μειωμένο, φοιτητικό). Διάρκεια: 60' λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Σκηνικός χώρος: Θέατρο του Νέου Κόσμου, Δώμα. Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος. Τηλέφωνο:210 2092 12 900, Email: info@nkt.gr



 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos