Υποψήφιοι την ίδια χρονιά για Όσκαρ & Βατόμουρο; Ναι, συνέβη!

Δημοσίευση: 22 Φεβ. 2019, 23:01
Συντάκτης:

H Γκλεν Κλόουζ βρέθηκε φέτος υποψήφια και για Όσκαρ (Β' γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο "Hillbilly Elegy" του Ρον Χάουαρντ), αλλά είχε προηγηθεί πριν λίγα 24ωρα και η υποψηφιότητά της για χειρότερη ερμηνεία της χρονιάς στα Χρυσά Βατόμουρα.

<a href="/nea/i-amerikaniki-akadimia-kathieronei-oskar-kastingk/69402">Η Αμερικανική Ακαδημία καθιερώνει το Όσκαρ Κάστινγκ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Αμερικανική Ακαδημία καθιερώνει το Όσκαρ Κάστινγκ

Δεν είναι η μόνη που έχει βρεθεί σε αντίστοιχη άβολη θέση, καθώς στα 39 χρόνια που δίνονται τα βραβεία Razzies, αρκετές είναι οι φορές που ένας ηθοποιός τιμάται με υποψηφιότητα και για την καλύτερη (στα αντίστοιχα Όσκαρ βραβεία της χρονιάς), αλλά και για την χειρότερη ερμηνεία, όπως έγινε φέτος με την 74χρονη ηθοποιό που ελπίζει φέτος στην 8η οσκαρική της υποψηφιότητα, να κάνει επιτέλους δικό της το Χρυσό Αγαλματίδιο. 

Eδώ οι υποψηφιότητες για τα Oscars 2021

Εδώ οι υποψηφιότητες για τα Χρυσά Βατόμουρα 2021

Αυτοί είναι όλοι/ες που βρέθηκαν στην αντίστοιχη θέση τα προηγούμενα χρόνια: 

Μελίσα ΜακΚάρθι

Υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου είναι η Αμερικανίδα ηθοποιός για την ερμηνεία της ως Λι Ίσραελ, βιογράφου διασήμων, στην ταινία “Can You Ever Forgive Me?” της Μάριελ Χέλερ αλλά τα “Razzies” καραδοκούν για την συμμετοχή της στο θλιβερό “The Happytime Murders” του Μπράιαν Χένσον, αλλά και για το “Life of the Party”.

Έντι Ρέντμειν

Το 2015 ο Ρέντμειν είχε παραλάβει το Χρυσό Αγαλματίδιο για την δουλειά του στο “Theory of Everything” ενσαρκώνοντας τον Στίβεν Χόκινγκ. Η δεύτερη υποψηφιότητά του ήρθε την επόμενη ακριβώς χρονιά για το “The Danish Girl” που όμως συνοδεύτηκε με υποψηφιότητα χειρότερου Β’ Ανδρικού για το “Jupiter Ascending” στο οποίο τον είδαμε ως τον κακό Balem Abrasax.

Σιλβέστερ Σταλόνε

Κάτι λιγότερο από 20 χρόνια πέρασαν από το τελευταίο “Rocky”, ο Σταλόνε όμως το 2015 έλαβε την τρίτη Οσκαρική υποψηφιότητά για του για τον ρόλο του προπονητή στο “Creed”. Ο ίδιος ήταν υποψήφιος και νικητής πολλών αντιβραβείων στο παρελθόν, όμως εξαιτίας του συγκεκριμένου Όσκαρ (το οποίο τελικά δεν κέρδισε) τιμήθηκε με το βραβείο “Razzie Redeemer Award” το οποίο λαμβάνουν όσοι έχουν επαναπροσδιορίσει την καριέρα τους.

Ρούνι Μάρα

Για την ερμηνεία της στο “Carol” στο πλευρό της Κέιτ Μπλάνσετ ήταν το 2016 υποψήφια η Ρούνι Μάρα. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τα “Razzies” να την ξεχωρίσουν για την αποτυχία του ρόλου της σαν Princess Tiger Lily στο “Pan” του Τζο Ράιτ.

Σάντρα Μπούλοκ

Για την Σάντρα Μπούλοκ το 2010 ήταν μία win-win χρονιά. Όχι μόνο η Ακαδημία της χάρισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλο για την ερμηνεία της στο “The Blind Side” (κάτι που πολλοί αποδοκίμασαν) αλλά έλαβε και το “Χρυσό Βατόμουρο” για την ταινία “All About Steve”. Με το χιούμορ που την διακατέχει εμφανίστηκε στην απονομή και μοίρασε DVD της ταινίας ενώ σχολίασε πως το βραβείο «είναι εκπληκτικό!».

Άλεκ Μπάλντουιν

Ο σταρ του “30-Rock” ήταν υποψήφιος για το Χρυσό Αγαλματίδιο Β’ Ανδρικού Ρόλου  για την ταινία “The Cooler” μαζί με τους Μπενίτσιο Ντελ Τόρο και Κεν Γουατανάμπε. Την ίδια χρονιά, το “The Cat in the Hat” έλαβε το βραβείο Χειρότερης Ταινίας αλλά ο ίδιος έμεινε μόνο με την υποψηφιότητα για τον χειρότερο συμπρωταγωνιστικό ρόλο για την ταινία της Universal.

Κρίστοφερ Γουόκεν

Ήδη κάτοχος ενός Όσκαρ, ο Αμερικανός ηθοποιός έκανε αίσθηση με τον ρόλο του στην ταινία “Catch Me if You Can” σαν τον μπαμπά του κομπιναδόρου Λεονάρντο Ντι Κάπριο αλλά και με την συμμετοχή του στην ταινία “The County Bears” όπου η εμφάνιση του κρίθηκε από τις χειρότερες για εκείνη την χρονιά από τα Χρυσά Βατόμουρα. Το 2004 επέστρεψε με υποψηφιότητες για τα “Gigli” και “Kangaroo Jack”.

Ούμα Θέρμαν

Το 1995 ως Μία Γουάλας στο “Pulp Fiction” του Ταραντίνο, η Θέρμαν ήταν πολύ κοντά στο να κερδίσει την κούρσα των Όσκαρ όμως βρήκε μπροστά της την Ντάιαν Γουίστ και το “Bullets Over Broadway” του Γούντι Άλλεν. Την ίδια ατυχία είχε και στα “Razzies” όπου η κακή της ερμηνεία στο “Even Cowgirls Get the Blues” δεν ήταν εξίσου δυσάρεστη με αυτές της Σάρον Στόουν για τα “Intersection” και “The Specialist”.

Τζακ Νίκολσον

Μία και μοναδική φορά ήταν υποψήφιος ο Νίκολσον για την χειρότερη ερμηνεία στην ταινία “Hoffa and Man Trouble” η οποία συνέπεσε με την υποψηφιότητα του για το “A Few Good Men” και για το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου. Ο Νίκολσον εκείνη την χρονιά δεν παρέλαβε κανένα από τα δύο βραβεία.

Έιμυ Έρβινγκ

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Μάρμπρα Στρέιζαντ, “Yentl”, ήταν η αφορμή για την πρώτη και τελευταία υποψηφιότητα της ηθοποιού για Όσκαρ ενώ για τον ίδιο ρόλο προτάθηκε και για “Razzie” (!). Παραδόξως, δεν τιμήθηκε με κανένα από τα δύο.

Τζέιμς Κόκο

Στην ίδια λογική με την Έρβινγκ και την διπλή υποψηφιότητα βρίσκουμε και τον Τζέιμς Κόκο για την ερμηνεία του στο “Only When I Laugh” του Γκλεν Τζόρνταν. Ο ηθοποιός δεν "κατάφερε" να κερδίσει κανένα από τα δύο βραβεία,   

Πρώτη δημοσίευση: 22 Φεβ. 2019, 23:01
Ενημέρωση: 16 Μαρτίου 2021, 13:19
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos