Πέντε ταινίες με εντελώς παραπλανητικά τρέιλερ

Δημοσίευση: 12 Ιουνίου 2022, 15:41
Συντάκτης:

Τα τρέιλερ υποτίθεται ότι προβάλλουν τις top στιγμές μιας ταινίας. Είναι κάτι σαν μια σύντομη διαφήμιση που έχει σκοπό να εξάψει το ενδιαφέρον των θεατών και να τους ενθαρρύνει να παρακολουθήσουν την ταινία. Για την ακρίβεια, παίζουν βασικό ρόλο στο να βοηθήσουν το κοινό να αποφασίσει σε ποιες ταινίες θα ξοδέψει τα χρήματά του.

Κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής ιστορίας, όμως, μερικά από τα τρέιλερ ακόμα και των πιο μεγάλων επιτυχιών έχουν υπάρξει αρκετά παραπλανητικά και μας έχουν κάνει να πιστέψουμε ότι θα δούμε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που τελικά έφτασε στις οθόνες μας.

Είτε τις αγαπήσατε, είτε όχι, αυτές είναι οι κορυφαίες ταινίες με τα πιο παραπλανητικά τρέιλερ:

  1. The Grey

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα διαφημιστικής καμπάνιας που έκανε ένα ήσυχο δράμα να μοιάζει με περιπέτεια. Μια ομάδα που επιστρέφει στο σπίτι για διακοπές συντρίβεται σε μια καταιγίδα και πρέπει να πολεμήσει το κρύο, τους λύκους, να επιβιώσει από τους τραυματισμούς και να επιστρέψει στον πολιτισμό. Ενώ τα ερωτήματα που τίθενται στην ταινία είναι σημαντικά και ενδιαφέροντα, η ταινία δεν προσφέρει σε καμία περίπτωση τη δράση και τον γρήγορο ρυθμό που υπονοεί το τρέιλερ.

  1. Edge of Tomorrow

Τα τρέιλερ του Edge of Tomorrow περιείχαν αργή, περίεργη και δραματική μουσική από το συγκρότημα Fieldwork και περιέγραφαν μια “βαριά” ταινία που θα έβαζε το κοινό σε σκέψεις. Τα τρέιλερ επικεντρώθηκαν, επίσης, στο ειδύλλιο μεταξύ των δύο βασικών χαρακτήρων. Στην πραγματικότητα, το The Edge of Tomorrow ήταν μια συναρπαστική και πολύ αστεία ταινία δράσης, με φανατικό  κοινό μέχρι και σήμερα.

  1. Drive

Τα τρέιλερ για το Drive δείχνουν τον Ryan Gosling σε μια καταδίωξη με αυτοκίνητα υψηλής ταχύτητας και συναρπαστικές σεκάνς δράσης, θυμίζοντας κάτι από Fast and the Furious. Ωστόσο, η ταινία επικεντρώνεται στο δράμα του κύριου χαρακτήρα που αγωνίζεται να προστατεύσει αυτούς που αγαπάει περισσότερο, ενώ υποφέρει από ένα είδος ηθικού διλήμματος.  Δηλαδή, καμία σχέση.

  1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Ο πρωταγωνιστής Jim Carrey είναι γνωστός για τις κωμωδίες του. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που τα τρέιλερ του Eternal Sunshine of the Spotless Mind θύμιζαν μια εκκεντρική, ρομαντική κομεντί για ένα ζευγάρι που ερωτεύεται, υπό τον ζωηρό και αισιόδοξο ήχο του τραγουδιού Mr. Blue Sky. Αντίθετα, η ταινία αναφέρεται σε ένα ζευγάρι που σβήνει τις αναμνήσεις του για να γλιτώσει τον πόνο που αφήνει ο χωρισμός.

  1. Sweeny Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Το αρχικό τρέιλερ επικεντρώθηκε στη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας για έναν κουρέα που αναζητά εκδίκηση. Αν και αυτό ίσχυε σε επίπεδο πλοκής, τα τρέιλερ σε μεγάλο βαθμό άφησαν έξω ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της ταινίας: ότι ήταν μιούζικαλ. Αντί να προβάλουν τη σκοτεινή σάτιρα γεμάτη με τη μουσική του Stephan Sondheim, τα τρέιλερ έκαναν το Sweeny Todd να μοιάζει με μια σοβαρή ιστορία εκδίκησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
78074
Feelgood
20038
Feelgood
17265
Cinobo
5880
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos