Ο πρότερος βίος του Γιώργου Λάνθιμου

Δημοσίευση: 23 Ιαν. 2019, 02:07
Συντάκτης:

Όλος ο κόσμος μιλά για τον Γιώργο Λάνθιμο από χθες και τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά, 91α Βραβεία Όσκαρ. 

γιωργος λανθιμος vogueΣΧΕΤΙΚΑΟ Γιώργος Λάνθιμος φωτογραφίζει την Αθήνα για την Vogue

Το "The Favourite" είναι υποψήφιο για 10 βραβεία, μεταξύ των οποίων ταινίας και σκηνοθεσίας και θα μονομαχήσει με το "Roma" του Αλφόνσο Κουαρόν για την ταινία της χρονιάς, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. 

Το ταλέντο του 46χρονου Έλληνα δημιουργού είναι διαδεδομένο και αναγνωρισμένο πλέον, όπως και το ιδιόρρυθμο κινηματογραφικό σύμπαν που κατασκευάζει στις ταινίες του. 

Ας επιχειρήσουμε μια αναδρομή και στις πρότερες σκηνοθετικές του προσπάθειες, πριν αυτονομηθεί στις 6 μεγάλου μήκους ταινίες που υπογράφει μέχρι στιγμής (Κινέτα, Κυνόδοντας, Άλπεις, Αστακός, Ιερό Ελάφι και Ευνοούμενη).

Θα δείτε 10 clip που φέρουν την υπογραφή του (ή την συνυπογραφή του) και αφορούν μουσικά video clips, διαφημίσεις, αλλά και μια μεγάλου μήκους ταινία που συνσκηνοθέτησε μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο. Και σαν bonus στο τέλος, ένα clip δευτερολέπτων που σκηνοθέτησε πριν 3 χρόνια για τους Radiohead! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Osmosis" season 1: Black Mirror made in... France

Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό το ζήτημα της τεχνολογίας γίνεται το επίκεντρο σε...
2 ώρες

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στις ρίζες

Και έτσι απλά, ξαφνικά και σε ταχύτατους ρυθμούς, η επόμενη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ,...
8 ώρες

Δύο ελληνικές ταινίες στο Σαράγιεβο

Άλλες δύο ελληνικές μικρού μήκους ταινίες περνουν τα σύνορα και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους...
9 ώρες