10 αναμενόμενες ταινίες για τη νέα σεζόν. Ή μπορεί και όχι

Δημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2023, 17:10
Συντάκτης:

Η κινηματογραφικη χρονιά που έρχεται (απο Σεπτ. του 23 μεχρι αρχές καλοκαιριού του 24) θα περιλαμβάνει συνήθως μεγάλες ταινίες, ακόμα περισσότερα φιάσκα, εργάκια που θα περάσουν κάτω απο το ραντάρ και θα καταλάβουμε την αξία τους πολύ αργότερα, κυρίως όμως θα θέλαμε ο κόσμος να επιστρέψει στο σινεμά.

<a href="/afieromata/afieroma-kinoymena-shedia-live-action-dyo-se-ena/69791">Aφιέρωμα: Κινούμενα σχέδια & live-action: Δύο σε ένα</a>ΣΧΕΤΙΚΑAφιέρωμα: Κινούμενα σχέδια & live-action: Δύο σε ένα

Ακόμα και το καλοκαίρι που σιγά σιγά σβήνει έδειξε ενθαρυντικά σημάδια παρά την αναμενόμενη μίρλα (λες και εξαρτάται η ζωή μας απο αυτό) για κάποια εγχειρήματα.

Ο Iντιάνα πήγε καλά, το Mission Impossible γέμισε τις αίθουσες μέσα στον πιό αντιεμπορικό μήνα (Ιούλιο) για τους κινηματογράφους, στην Barbie πήγε κόσμος σινεμά που είχε να πάει απο τον Τιτανικό (βοήθησαν τα social media εδώ), o Οπενχάιμερ διατηρεί μεγάλη δυναμική, ενώ απο το πουθενά τα horror Last Voyage και Kαλόγρια 2 (παρά το τραγικό πρώτο) προσέλκυσαν αρκετό κοινό.

Ακόμα και η επανέκδοση με τα Lord of the Rings (δικαιως) γέμισε αίθουσες, η τριλογία Μπάτμαν του Νόλαν και φυσικά υπάρχει χώρος να ανακαλυφθούν τα αριστουργηματικά Enter the Dragon & Oldboy και προσεχώς το Ιnterstellar, εκεί που ανήκουν: στη μεγάλη οθόνη

Mια δόση απο το τί μας περιμένει την κινηματογραφική σεζόν που ξεκίνησε πλασάρουμε παρακάτω και δεν πρόκειται για τη πιο τυποποιημένη λίστα που υπάρχει.

1) Talk to me: Το studio Α24 που ποτέ δε περνάει απαρατήρητο και μια παρέα απο την Αυστραλία, σερβίρουν το νέο εφιάλτη γύρω απο ένα χέρι που όποιος το πιάσει φέρνει πνεύματα που θα του κανουν τη ζωή δύσκολη.

Γιατί ναι: Ήδη ακούγονται πολλά γύρω απο αυτό, με κόσμο να θεωρεί απόκοσμη εμπειρία τη θέαση της ταινίας (άρα υπέροχα) με μια εσάνς Ring (του ασιατικού προφανώς). Κάπως έτσι η Αυστραλία έφερε το Wolf Creek το 2005 όταν πάτησες το play να δείς μια ακόμα σαχλαμαρίτσα με εκδρομείς που παίρνουν κακές αποφάσεις και κατέληξες με ναυτία και τρόμο.

Γιατί όχι:Το word of mouth δε καταλήγει πάντα καλά,πρόσφατα το ανακάλυψαν κάποιοι που πήγαν στη Barbie και αναρωτήθηκαν που ήταν το αριστούργημα που τους είχαν τάξει.

2) Rebel Moon: Μια δικτατορία σε ένα μακρυνό γαλαξία που μιά ομάδα μισθοφόρων θα αναλάβει να την διαλύσει.Το νέο στοίχημα του Netflix που ελπίζουμε να προβληθεί και στο σινεμά γιατί τέτοια θεάματα απαγορεύεται να τα βλέπεις στην TV.

Γιατι ναι: Ο Ζακ Σνάιντερ έχει επανέλθει ορεξάτος λόγω του διαλλείματος που είχε κάνει με το απίστευτο προσωπικό του δράμα, αλλά το Army of the Dead δεν ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε μιας και το κακό χιούμορ πλήγωσε τη ταινία. Εδω υπόσχεται άπλετη σοβαρότητα, άπειρα slow motion, με θέαμα που φτάνει στ αστέρια.

Γιατί όχι: Πολλοί τον κατηγορούν οτι εχει φορέσει ολοκληρωτικά το μανδύα του style over substance ενώ κατι συμβολισμοί με τον Superman να θυμίζει Χριστό έβαλαν σε ένα καζάνι υπερηρωικά μπουνίδια, μαλλιά να ανεμίζουν και τη Βίβλο σε ένα κατσαρόλι

3) Κillers of the flower Moon: Μέλη μιας φυλής Ινδιάνων προσπαθούν να σβήσουν μεγαλοκαρχαρίες επενδυτές και όλα αυτά θα ερευνηθούν απο το FBI εν έτη 1920.

Γιατί ναί: Σκορτσέζε, Ντι Κάπριο, Ντε Νίρο σε ταινία εποχής με βλοσυρά πρόσωπα και αδίστακτα κίνητρα, δε νομίζω οτι χρειάζεται να επεκταθούμε.Ο Bobby θέλει να πεί και άλλες ιστορίες -όσο του μένει ακόμα- και εμείς είμαστε τυχεροί να τον απολαμβάνουμε στην εποχή του.

Γιατί όχι: Γύρω στα 200 λεπτά κρατάει αυτό το έπος, όταν κάποιοι ήδη με το Irishman έπαθαν λουμπάγκο στην αίθουσα. Αυτό θα αποτρέψει κοινό (που δεν καταλαβαίνω γιατί όταν καθόμαστε και μπιντζάρουμε 17 επεισόδια απο οποιαδήποτε σειρά με οδοντογλυφίδες να κρατάνε τα βλέφαρα)

4) Dune 2: Ο Πολ Ατρίδης με τη βοήθεια νέων συμμάχων σχεδιάζει την εκδίκηση για το χαμό της φατριάς του.

Γιατι ναι: Υποβλητικά σκηνικά, μουσική που σε ταξιδεύει, τεράστια σκουλήκια, υπέρογκο θέαμα. Ο σκηνοθέτης Βιλνέβ μοιάζει τόσο στον Νόλαν, δημιουργώντας απίστευτες κινηματογραφικές εικόνες.

Γιατί όχι: Κάποιοι περίμεναν φωτόσπαθα (δεν είδαν), άλλοι δράση (δεν είχε, παρα ελάχιστη), ενώ αρκετοί χάθηκαν μέσα στο μωσαϊκό των τόσων χαρακτήρων. Δεν τους αδικώ, η ταινία είναι ιδιαίτερη όπως και η πλειοψηφία φιλμογραφίας του Βιλνέβ.

5) No one will save yου: Νεαρή κοπέλα αντί να βλέπει γλυκά όνειρα, παρακολουθεί επίθεση εξωγήινων στο σπίτι της, απλά καθημερινά πράγματα δηλαδή.

Γιατί ναι: Χωρίς ιδιάιτερο marketing, ίσως να αποτελέσει και την έκπληξη της χρονιάς συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία απο τoν 'Οιωνό' του Σιάμαλαν και το "A quiet place" που ήταν εξόχως αγωνιώδες και μινιμαλιστικό την ίδια στιγμή. Το trailer προς τα εκεί ποντάρει.

Γιατί όχι: Πολλές wannabe εκπλήξεις χάθηκαν στη λήθη των dvd αφού δεν ήταν καθόλου πειστικές ως προς τις προθέσεις τους. Αυτό το άτιμο PG13 (κατάλληλο ανω των 13 μπας και μαζέψουμε εξτρά εισητήρια απο τη πιτσιρικαρία) ίσως χαντακώσει περαιτέρω μια υποσχόμενη ταινία τρόμου, αφαιρώντας όλο τον τρόμο μέχρι και τα σπυράκια της πρωταγωνίστριας.

6) Napoleon: 'Εργα και ημέρες του Ναπολέων Βοναπάρτη στο πρόσωπο του Joaquin Phoenix που απο μόνος του έχει μια γυαλάδα στο μάτι του, μέσα απο τη φακό του ειδικού σε ιστορικά έπη  Ridley Scott .

Γιατί ναί: Υπερπαραγωγάρα που δε γνωρίζουμε αν θα δώσει βάρος στα καπρίτσια του κεντρικού χαρακτήρα ή στο πολεμικό στοιχείο -θα θέλαμε και τα δύο- μη ξεχνάμε οτι ο δημιουργός είναι τελειομανής όπως και ο ηθοποιός που τον ενσαρκώνει, μιάς και προβλέπεται να κυκλοφορεί με στολή-καπέλο μέχρι και στο φαστφουντάδικο της γειτονιάς του για να μπεί στο πετσί του ρόλου.

Γιατί όχι: Κάτι πήρε το αυτί μας οτι μαλώνουν με τους στουντιάρχες για να μειώσει τη διάρκεια της ταινίας ωστέ να χωρέσουν περισσότερες προβολές μέσα στην ημέρα και να βγούν πιο πολλά δολλάρια. Η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο με τον ίδιο, με την αρχική έκδοση του 'Βασίλειου των Ουρανών', χαθήκαμε όλοι στη μετάφραση, μέχρι που βγήκε το director's cut σε dvd-blu ray και είδαμε τη κανονική ταινία.(όχι όμως εκεί που έπρεπε δηλαδή στη μεγάλη οθόνη).

7) Deadpool 3: Ότι έλειπε απο τα δύο προηγούμενα -άκρως διασκεδαστικά- μέρη, ήταν λίγο περισσότερη οργή, η οποία καταφτάνει με τη προσθήκη του Χιου Τζάκμαν ως Wolverine. Aν θα συνεργαστούν ή  θα σκοτωθούν μεταξύ τους, δε νόμίζω να ενδιαφέρει κανέναν.

Γιατί ναί: Το ανθρώπινο Logan έβαλε ένα τέλος, αλλα ο Χιου ήθελε να επιστρέψει στον σήμα κατατεθέν ρόλο που τον ανέδειξε, οπότε δέ χρειάστηκαν πολλές τρέλες του Ryan Reynolds για να τον πείσει. Μια ακόμα μίξη βίας και χαβαλέ που ίσως αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για τα απανωτά φεστιβάλ βαρετότητας της Marvel-Disney.

Γιατί όχι: Το χρειαζόμασταν; Ξεκάθαρα όχι. Πόσοι υπερήρωες ακόμα, πόσα κολάν, σίκουελ, πρίκουελ και το κακό συναπάντημα; Από πρωτοτυπία εκεί έξω πάμε καλά. Όχι οτι δε θα το δούμε, αλλα η αλήθεια να λέγεται, μπουχτίσαμε κάπου.

8) Joker:Folie a Deux: Χωρίς να γνωρίζουμε ιδιαίτερα πράγματα για τη πλοκή, προφανώς το κυρίως πιάτο περιλαμβάνει τη θυελλώδη σχέση του ψυχάκια χαρακτήρα μας με τη Harley Quinn .

Γιατί ναί: Δε χρειάζεται να δώσουμε πολλά κίνητρα, άλλωστε το πρώτο ήταν ένα μελαγχολικό αριστούργημα που κατηγορήθηκε για αντιγραφές, διαβάσαμε για περιστατικά απαγόρευσης της θέασης της ταινίας γιατί ήταν του 'Σατανά' (άλλωστε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα στη χώρα έχουν λυθεί), ενώ κάποιοι τσίνισαν που ηρωποιήθηκε ένας ημίτρελος εγκληματίας. Αλήθεια τώρα;

Γιατί όχι: Η μόνη ένσταση μας οτι ακούγεται όλο και πιο έντονα οτι το sequel θα είναι μιουζικαλ! Μια παγωμάρα την έχουμε...   

9) Τerrifier 3: Ο σαδιστής Art the Clown επιστρέφει για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδη να πετσοκόψει κοσμάκη σπάζοντας πλάκα. Όποιος δεν έχει ιδέα περι τίνος πρόκειται να εισέλθει με προσοχή καθώς μιλάμε για κακές cult ταινίες με τρομερο soundtrack και έναν απίστευτο villain που αδικείται κατάφορα λογω της λοουμπατζετιάς του πράγματος

Γιατί ναί: Το όρθόδοξο splatter που ενώνει παρέες, δημιουργεί χαβαλέ, μερικές φορές προκαλεί και αηδία. To Texas Chainsaw Massacre έβαλε τις βάσεις, το Braindead του Peter Jackson το φτασε στα ουράνια ενώ το Teriffier το αγκαλιάζει. Υπάρχει κοινό που λατρεύει αυτές τις ταινίες (ελπίζουμε), διαφορέτικα θα πρέπει να μας δεί γιατρός.

Γιατί όχι: Ξεκάθαρα τα βασανιστήρια άνευ λόγου και ουσίας δεν είναι για τον καθένα, ενώ βλέποντας τα υπόλοιπα έπη που προτείνουμε θα αναφωνήσει κανείς τι δουλειά σ αυτή τη λίστα έργα που φτίαχνονται σε 1 μήνα με 1000 ευρώ;

10) Havoc: Ο Tom Hardy τα κάνει ώπα βάζοντας τα με άπειρους κακοποιούς για να σώσει τον γιό ενός πολιτικού και ταυτόχρονα το τομάρι του

Γιατί ναί: Αυτομάτως ο Hardy φέρνει ένταση οπουδήποτε, ενώ η συνέργασία με τον σκηνοθέτη Oυαλό Gareth Evans (ο οποίος προσέφερε hardcore δράση με τα Raid 1,2) υπόσχεται άψογα χορογραφημένες μάχες σώμα με σώμα που θα πονάς ο ίδιος ο θεατής, πιστολίδι λες και σκάνε βόμβες, ένα ακόμα στολίδι δηλαδή στο action genre που έχει πάρει τα πάνω του τελευταία.

Γιατί όχι: Το Netflix έχει εμπλακεί μοιράζοντας μερικά εκκατομυριάκια να ωθήσει τη παραγωγή, όμως άγνωστο αν έχει πάρει το μάθημα του μιας και το 80% των περιπετειών που ποντάρει 'ουρλιάζει' αποστείρωση, κακό μοντάζ, δράση του σωρού, μηδέν συναίσθημα. Πρόσφατα το Heart of Stone με τη κουκλάρα Gal Gadot πλασαρίστηκε ως η νέα υπερκατασκοπική σούπερ-ντουπερ περιπέτεια... Κάτι τέτοια βλέπει ο Τομ Κρουζ και αφού σκάει στα γέλια θα πέφτει απο γκρεμούς χωρίς αλεξίπτωτα μέχρι να βάλει μασέλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos