Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Θησείο!

Δημοσίευση: 6 Ιουνίου 2018, 17:32
Συντάκτης:

Δεν χρειάζεται να γραφτούν πολλά για τον θερινό κινηματογράφο Θησείο. Πρόκειται για μια σινεφιλική που πρέπει να την ζήσεις, το χρωστάς στον εαυτό σου.

Ένα από τα πιο δημοφιλή κινηματογραφικά στέκια και όχι άδικα, τοποθετημένο στο πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, με την ασύλληπτη θέα του προς τον βράχο της Ακρόπολης.

Πάνω στο λεπτό χαλίκι του, ντόπιοι και τουρίστες γίνονται ένα, μια ενιαία κινηματογραφόφιλη ομάδα που απολαμβάνει κλασσικές αξίες αλλά και «καινούργιες», πρώτης προβολής, ταινίες, με την ίδια ζέση.

Στην είσοδο, για περισσότερα από τριάντα έτη ο ιδιοκτήτης του χώρου Θωμάς Μανιάκης, με καπέλο από το πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών, παρακαλώ.

Στο κυλικείο, δύο αξιαγάπητες κυρίες, προτείνουν χειροποίητη τυρόπιτα και κασερόπιτα («και οι δύο είναι φρέσκιες!»), σπιτική βυσσινάδα και το αντίστοιχο γλυκό του κουταλιού, αλλά πολύ ψαγμένες εγχώριες ετικέτες μπύρας. Κίρκη, Νίκη και Πικρή. Φοβερές.

Νέοι, ηλικιωμένοι, ζευγάρια, οικογένειες, θα βρεις όλων των ειδών ηλικιακές ομάδες στα καθίσματα αυτού του υπέροχου χώρου. CNN, ΒΒC και τηλεοπτικά συνεργεία από Τουρκία, Γερμανία και Κίνα έχουν γράψει διθυράμβους. Και όχι άδικα.

Τι και αν η ευκρίνεια στην οθόνη δεν είναι top class ή ο ήχος δεν είναι... atmos ξερωγώ;

Εδώ μιλάει η ιστορία. Από το 1935, ο κατάλογος με τις ταινίες που έχουν προβληθεί δεν έχει τελειωμό. Η λίστα με μικρούς και μεγάλους σινεφίλ που έχουν ψυχαγωγηθεί με αξέχαστα φιλμ, δεν την χωράει ο νους. Πράσινο, καταγάλανος ουρανός, στους πρόποδες ενός συγκλονιστικού μνημείου της αρχαιότητας. Ο συνδυασμός είναι μαγικός.

Σινέ Θησείον, Αποστόλου Παύλου 7, Θησείο, 2103420864, 2103470980

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos