Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Cine Rex - Σάμος!

Δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2020, 16:23
Συντάκτης:

To ΜΟVE IT συνεχίζει το αφιέρωμά του στα θερινά σινεμά - κοσμήματα της Ελλάδας. Της χώρας με τους περισσότερους θερινούς κινηματογράφους στον πλανήτη, σε αναλογία πληθυσμού και έκτασης.

<a href="/nea/cine-aliki-dorean-kinimatografikes-vradies-sto-pedion-toy-areos/66899">Cine Αλίκη: Δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Πεδίον του Άρεως</a>ΣΧΕΤΙΚΑCine Αλίκη: Δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Πεδίον του Άρεως

Το 1970 η οικογένεια Βαμβακά, καλωσορίζει στην οικογένεια της τον θερινό κινηματογράφο Cine Rex, επί του κεντρικού δρόμου των Μυτιληνιών Σάμου.

Έξω από το σινεμά, δεσπόζει μια παλαιάς κοπής ταμπέλα στο πλάι μιας πέτρινης θολωτής εισόδου.

Ο Cine Rex με την αίγλη και την γοητεία που αποπνέει, έχει ξεπεράσει τα στενά σύνορα του νησιού του Πυθαγόρα και μέσα από τις διηγήσεις των επισκεπτών, τις δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και περιοδικά και των εκπομπών ξενών καναλιών έχει ταξιδέψει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Κάτω από τον έναστρο ουρανό, μέσα σε ένα καταπράσινο παραδεισένιο περιβάλλον με λεμονιές, νυχτολούλουδα, γιασεμιά και βασιλικούς, προβάλλονται ταινίες Α’ προβολής.

Η διακόσμηση σε μεταφέρει σε άλλες εποχές, καθώς μπορείς να δεις αντίκες από τον πόλεμο του ΄40 (αραμπάς, κράνη) αλλά και παλιές κινηματογραφικές μηχανές, μέχρι και αργαλειό.

Σήμερα, έπειτα από 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας δεν είναι μόνο η αίθουσα που έχει ανακαινιστεί ριζικά αλλά και οι υπηρεσίες που προσφέρονται. Έτσι, κατά τη διάρκεια της προβολής οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν σουβλάκια ή πίτσες, ενώ λίγο πριν το «the end» προσφέρονται κάθε βράδυ σε όλους δωρεάν παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι.

Cine Rex (Σάμος), Μυτιληνιοί Σάμου. Τηλ. : 2273051236. Εισιτήριο 7€, Παιδιά 5€

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ