Zombieland: Double Tap

zombieland double tap - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, οι επιζώντες Tallahassee, Columbus, Wichita και Little Rock επανενώνονται έχοντας πλέον εύκολο το να αντιμετωπίσουν τα ζόμπι. Ή έτσι νομίζουν. Οι τέσσερις τους ανανεώνουν τις σχέσεις τους, έχοντας ένα ιδιαίτερο σπίτι για να μείνουν. Τον Λευκό Οίκο!

Άποψη: Μετά από δέκα χρόνια, η καλτ κωμωδία τρόμου «Zombieland» επιστρέφει με νέο κεφάλαιο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την στερημένη από έμπνευση κατάσταση στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία.

Την ίδια χρονιά που και ο Jim Jarmusch αποφάσισε να ασχοληθεί με τα ζόμπι στο ιδιαίτερο «The Dead Don’t Die” που ασχέτως αν δεν έφτασε τις προσδοκίες πολλών, είχε σίγουρα την ταυτότητα του δημιουργού της, το δεύτερο «Zombieland» επαναλαμβάνει πιστά την συνταγή της πρώτης ταινίας, με αποτέλεσμα να μοιάζει αν μη τι άλλο ανούσια.

Αν εξαιρέσουμε μερικά εύστοχα αστεία και πετυχημένους παραλληλισμούς με την πραγματική αμερικανική πολιτική σκηνή που δεν είναι και πολύ καλύτερη από το να την κυβερνούσαν ζόμπι, κατά τα άλλα μοιάζει τόσο βαρετά ξεπερασμένη χωρίς να προστίθεται ίχνος κάτι καινούργιου και πρωτότυπου που θα μπορούσε να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή.

Τα ζόμπι επανέρχονται, οι τέσσερις πρωταγωνιστές με το κωμικό τους θράσος προσπαθούν να ανταπεξέλθουν των καταστάσεων όσο παλεύουν με τους εαυτούς τους και τις μεταξύ τους σχέσεις κυρίως. Η βία όμως και η ωμότητα που ίσως ξάφνιασαν πολλούς στην πρώτη θέαση μιας αμερικανικής κωμωδίας, δέκα χρόνια μετά φαντάζουν τουλάχιστον αναμενόμενα. Επιπλέον, οι εύκολοι, στερεοτυπικοί ρόλοι δεν μπορούν πλέον να έχουν θέση στον σύγχρονο κινηματογράφο, παρά μόνο ως προϊόντα αποδόμησης και ειρωνείας της υπάρχουσας κατάστασης.

Εν προκειμένω, χαρακτήρες αδιάφοροι, χαρακτήρες που δεν έχουν καμία εξέλιξη από το 2009, παγωμένοι στον χρόνο ξεθάφτηκαν σαν τα ζόμπι και περιφέρονται μπροστά στην οθόνη εξίσου νεκροί με αυτά. Αν θέλει να δει κάποιος μια ξεκαρδιστική σκηνή στην  ταινία θα πρέπει να περιμένει να τελειώσει για να έρθει η post-credit σκηνή με τον Bill Murray που επιστρέφει με cameo εμφάνιση όπως είχε κάνει και στην προηγούμενη ταινία. Η ορμή που έχει κάτι όταν είναι φρέσκο και νέο, συνήθως δεν διατηρείται όταν ξαναπλασάρεται ως γερασμένο πλέον και χωρίς επαφή με το νεότερο κοινό στο οποίο θεωρητικά απευθύνεται.

Πρώτη δημοσίευση: 7 Νοε. 2019, 16:51
Ενημέρωση: 14 Νοε. 2019, 11:27
Τίτλος:
Zombieland: Double Tap (Zombieland: Διπλή βολή)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Εταιρία διανομής: 
Release: 
7 Νοεμβρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
25430
Feelgood
24309
Film Group
5090
Tanweerr
3888
Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου