Σύνοψη: Ένας βιομήχανος χαλβά βρίσκεται δολοφονημένος στην έπαυλή του. 5 ύποπτοι, 0 αποδεικτικά στοιχεία. Ίντριγκες, πάθη, μίση, δολοπλοκίες και κάθε μέρα έρχονται στο φως νέα στοιχεία που περιπλέκουν την υπόθεση. Θα καταφέρει ο αστυνόμος Μπέκρας να βρει τον δολοφόνο;

Άποψη: Το ζήτημα είναι αν θα καταφέρει να βρει τον δολοφόνο του καλού γούστου που ελπίζουμε να μην γίνει serial killer. Δηλαδή να μην έχει και sequel αυτή η προσπάθεια του Μάρκου Σεφερλή να εδραιώσει την θέση που δυστυχως κατέχει στη νεοελληνική ποπ κουλτούρα. 

Κάπου μεταξύ Βέγγου, Μπέκα και Κλουζό, προσπάθει με μεγάλη επιμονή και τεράστια αποτυχία να κάνει trash cinema, εστιάζοντας στο τρολάρισμα διάσημων χολλυγουντιανών hit (Joker, Βασικό Ένστικτο, Kill Bill, Mission Impossible και πολλά άλλα), αλλά με οικτρά αποτελέσματα. 

Κατά τα λοιπό, τα συνήθη: κακογραμμένα γκαγκ χαμηλότατου i.q., αδέξια προσπάθεια επίδειξης σωματικής κωμωδίας, copy paste μεταφορά της θεατρικής επιθεώρησης στην κινηματογραφική οθόνη, ξεδιάντροπη προσπάθεια αποενοχοποίησης του μη politically correct, λαγνεία επιπέδου ελληνικής σεξοκωμωδίας βιντεοταινίας 80s, ας βαλω μια τελεία εδώ. 

Τώρα που το σκέφτομαι ξανά, φυσικά και θα υπάρξει sequel, διότι προφανώς η ταινία θα πάει καλά εισπρακτικά. Το γούστο είναι υποκειμενική υπόθεση. 

Πρώτη δημοσίευση: 30 Ιαν. 2020, 16:59
Ενημέρωση: 6 Φεβ. 2020, 05:23
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Xαλβάη 5-0
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
120
Εταιρία διανομής: 
Release: 
30 Ιανουαρίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos