Σύνοψη: Ο καλόκαρδος γίγαντας Φούσι έχει πια πατήσει για τα καλά τα σαράντα και ακόμα δεν έχει το κουράγιο να ενηλικιωθεί καθώς ζει ακόμη στο πατρικό του μαζί με τη μητέρα του. Κινείται σχεδόν σαν υπνωτισμένος μέσα στην καθημερινότητα όπου η ρουτίνα κυριαρχεί. Όταν μια γυναίκα γεμάτη ζωντάνια, ένα τραγούδι της Ντόλι Πάρτον και ένα οκτάχρονο κοριτσάκι εμφανιστούν αναπάντεχα στη ζωή του, θα αναγκαστεί να ρισκάρει και να ζήσει όσα του προσφέρει η ζωή.

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Δεν είναι μια συνειδητή απόφαση να έχω ως ήρωες στις ταινίες μου «περιθωριακούς» ανθρώπους. Απλά με ενδιαφέρει να δημιουργώ τους καλύτερους δυνατούς χαρακτήρες, και αυτοί που είναι λίγο παράξενοι, αυτοί που αισθάνονται λίγο άβολα είναι αυτοί που δημιουργούν ενδιαφέρουσες καταστάσεις παρά εκείνοι που ακολουθούν τη νόρμα. Εκεί εστιάζω: στο χαρακτήρα και στις καταστάσεις.

Μόλις βάλεις το στοιχείο «αγόρι γνωρίζει κορίτσι» σε μια ταινία, η ιστορία συνήθως μπαίνει στον αυτόματο πιλότο. Γίνεται προβλέψιμη και επίτηδες προσπάθησα να κάνω μια ανατροπή σε αυτό το κλισέ. Επίσης, ένιωσα πως ο Φούσι, ο κεντρικός χαρακτήρας χρειαζόταν ένα διαφορετικό είδος ολοκλήρωσης. Ήθελα το τέλος να είναι ταυτόχρονα πολύ μικρό και πολύ μεγάλο. Συνειδητοποιούμε ότι κάτι που στους περισσότερους από εμάς φαίνεται μια εντελώς συνηθισμένη δράση, για τον Φούσι είναι ένα επαναστατικό βήμα. Πρόκειται για μια ιστορία για έναν άνδρα που κάνει ένα καθοριστικό βήμα για την υπόλοιπη ζωή του. Είναι κάτι με το οποίο μπορεί να ταυτιστεί πολύς κόσμος, ελπίζω. Επιπλέον, πιστεύω ότι όλοι έχουμε νιώσει ενοχές γιατί κριτικάραμε κάποιον άδικα. Στον χριστιανικό κόσμο υπάρχει ο σπόρος των τύψεων που προκύπτουν από αυτές τις ενοχές. 

Άποψη: O Nταγκούρ Κάρι καταπιάνεται και στο νέο του φιλμ με το είδος που κατέχει καλά και έχει αποδείξει (Noi Albinoi, Dark horse) ότι μπορεί να του προσφέρει κινηματογραφική υπόσταση άξια λόγου και προσοχής. Αυτό της ιδιαίτερης, σχεδόν ιδιοσυγκρασιακής ντραμεντί που ασχολείται με ρεαλιστικά ζητήματα, ειδωμένα με μια αίσθηση υποδόριου χιούμορ που τα αναδεικνύει αναπάντεχα στην πραγματική τους υπόσταση.

Ο γιγαντόσωμος παχύσαρκος 43χρονος (και με πολύ μελετημένη ερμηνεία από τον πρωταγωνιστή) που ζει με την μητέρα του και αρχίζει τρομερά καθυστερημένα να περνά τα στάδια της ουσιαστικής ενηλικίωσης με όχημα τον έρωτα, μας γίνεται αμέσως τρομερά συμπαθής μέσα από τον μινιμαλισμό, την τρυφερότητα και τον πλούτο των συναισθημάτων που δεν έκρυβε ακριβώς τόσον καιρό, αλλά δεν είχε που να τα προσφέρει. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, οι σχέσεις δεν είναι τόσο απλές, η ζωή είναι αρκετά πιο περίπλοκη για κάποιους. Υπάρχουν αντιφάσεις, αμηχανίες, αλλά και μια σειρά από συγκρατημένα χαμόγελα και μια σπίθα στα μάτια, 

Πρώτη δημοσίευση: 10 Νοε. 2016, 18:37
Ενημέρωση: 18 Νοε. 2016, 19:27
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Virgin Mountain (Καρδιά Βουνό)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
94
Εταιρία διανομής: 
Release: 
10 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ