Το τέλειο γεύμα

Το τέλειο γεύμα  - κριτική ταινίας

To Cinedoc συνεχίζει τις προβολές του και το Σεπτέμβριο, αυτή την φορά με το "Τέλειο Γεύμα" σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ρέθυμνο και νησιωτική Ελλάδα, με παράλληλες εκδηλώσεις γύρω από τη Μεσογειακή Διατροφή. 

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΓΕΥΜΑ | THE PERFECT MEAL

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Μεσογειακή Διατροφή είναι ευεργετική για την υγεία μας. Όμως, πώς ακριβώς συγκεκριμένα συστατικά της επηρεάζουν διαφορετικά μέρη του σώματός μας; Και πώς μια παράδοση αιώνων που βασίζεται στη λιτότητα και την εποχικότητα μπορεί να δώσει λύσεις σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου;

To Τέλειο Γεύμα (The Perfect Meal), σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μερκούρη, μας ταξιδεύει από την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ, για να αποκαλύψει τα μυστικά της Μεσογειακής Διατροφής. Οι βασικοί χαρακτήρες της ταινίας έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην κατανόησή της και προτείνουν «το τέλειο γεύμα» για την υγεία μας, αλλά και την υγεία του πλανήτη. 

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Νικόλαος Σκαρμέας (ΕΚΠΑ - Columbia University), Αντωνία Τριχοπούλου (Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας), Σμαραγδή Αντωνοπούλου (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), Walter Willett (Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ), Miguel Angel Martinez-Gonzalez (Πανεπιστήμιο της Ναβάρα), Cecilia Samieri (INSERM) και οι βραβευμένοι σεφ Μαριάννα Λειβαδιτάκη και Xavier Pellicer. Επιστημονική σύμβουλος είναι η Μαίρη Γιαννακούλια (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο). 

Το ντοκιμαντέρ είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας, Ισπανίας και Κορέας, σε παραγωγή των Anemon Productions, Yuzu Productions, Abacus και Bassim Pictures. Πραγματοποιήθηκε σε συμπαραγωγή με το ARTE, την COSMOTE TV, την ΕΡΤ, το RTVE και το RTS και με τη στήριξη των Creative Europe, EKOME, CNC, ΚΟCCA και Atsas, σε διανομή First Hand Films.

Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, ενώ θα ακολουθήσουν προβολές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και το Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας Foodprint που παρουσιάζεται στο  ΕΜΣΤ - Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εγκαίνια: 14 Σεπτεμβρίου 2023). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης: https://www.emst.gr/events/foodprint-the-mediterranean-diet-revisited

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΑΘΗΝΑ – Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ. Προπώληση: https://www.danaoscinema.gr/

Πρεμιέρα: ΤΕΤΑΡΤΗ 13/9

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας και γνωριμία-γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων και επιλεγμένων κρασιών, σε συνεργασία με το δίκτυο Open Farm.

Θεματικά Event Screenings

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9, 18.00, Διατροφή & Alzheimer. Σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών. Q&A με τον Νικόλαο Σκαρμέα, Καθηγητή Νευρολογίας (Αιγινήτειο Νοσοκομείο, ΕΚΠΑ), την Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγο–Ψυχίατρο, Πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer, και τη Μαίρη Γιαννακούλια, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διατροφής και Διαιτητικής Συμπεριφοράς (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο).

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/9, 18.00, Μεσογειακή Διατροφή για παιδιά.

Q&A με τη Δρ. Χριστίνα Κανακά, Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», Περσεφόνη Παπαδοπούλου, Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και Εκπαιδευτικό δημόσιας εκπαίδευσης στον τομέα Τροφίμων και τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο, αρθρογράφο της Καθημερινής και συγγραφέα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9, 20.00, Διατροφή και Καρκίνος. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

TΡITH 19/9, 20.00, Αγροδιατροφικές Παραδόσεις & Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Σε συνεργασία με το Goethe-Institut, τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και το Ethnofest.

Εργαστήρια Μαγειρικής για τη Μεσογειακή Διατροφή

Διαγωνισμός: Προσφέρουμε 5 δωρεάν θέσεις ανά εργαστήριο, με την επίδειξη εισιτηρίου από την προβολή της ταινίας Το Τέλειο Γεύμα στον κινηματογράφο Δαναό!

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Foodprint, προσκαλούμε τους θεατές του κινηματογράφου ΔΑΝΑΟΥ να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό που διοργανώνεται σε συνεργασία με τα Μαθήματα Μαγειρικής και να ανακαλύψουν υγιεινά, γευστικά γεύματα που αντιπροσωπεύουν την ουσία της Μεσογείου. Με την επίδειξη του εισιτηρίου τους κατά την είσοδό τους στις προβολές της ταινίας Το Τέλειο Γεύμα, οι θεατές του κινηματογράφου ΔΑΝΑΟΣ έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό, με έπαθλο 1 δωρεάν θέση σε ένα από τα παρακάτω εργαστήρια. Συνολικά, θα προσφερθούν 5 δωρεάν θέσεις ανά μάθημα.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου | 19:00-21:00 | Όσπρια & Δημητριακά

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου | 19:00-21:00 | Fine Dining

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου | 18:00-21:00 | Λαχανικά & Φρούτα

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου |18:00-21:00 | Comfort Meals

 

Πρώτη δημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2023, 11:14
Ενημέρωση: 21 Σεπτεμβρίου 2023, 01:16
Τίτλος:
Το τέλειο γεύμα
Έτος: 
Διάρκεια: 
70
Εταιρία διανομής: 
Release: 
14 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos