Romeo & Juliet

Οι οικογένειες των Μοντέγων και των Καπουλέτων, με την αέναη έχθρα που τους χωρίζει, ψάχνουν ευκαιρία για καβγά στους δρόμους της Βερόνα. Όταν ο νεαρός Μοντέγος Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, κόρη του λόρδου Καπουλέτου, θα ερωτευτούν κεραυνοβόλα, οι οικογένειές τους θα θελήσουν να τους χωρίσουν, και τα πράγματα θα πάρουν τραγική τροπή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ρωμαίος και Ιουλιέτα εξερευνά τον άγνωστο και πρωτόγνωρο συναισθηματικό κόσμο στον οποίο μπαίνει κάποιος όταν ερωτεύεται για πρώτη φορά: έναν κόσμο από τον οποίο απουσιάζει κάθε έννοια λογικής και αυτοσυγκράτησης. Ο σκηνοθέτης Carlo Carlei και οι παραγωγοί θέλησαν με αυτή την ταινία να φέρουν το σημερινό κοινό σε επαφή με την πλέον κλασική ρομαντική ιστορία. Πρόκειται για μία ταινία ύμνο στην αγάπη, την αιώνια πίστη και αφοσίωση, διανθισμένη με έντονες συναισθηματικές εξάρσεις και τραγικά στοιχεία. Τα υπέροχα κοστούμια και το προσεγμένο σκηνικό μεταφέρουν μαγευτικά τους θεατές στο παρελθόν, ώστε να αντιληφθούν πληρέστερα τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε και να μεταφερθούν σε μια άλλη εποχή.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Αιώνια έχθρα χωρίζει τις οικογένειες των Μοντέγων και των Καπουλέτων. Ο Πρίγκιπας της Βερόνα όμως δεν έχει καμία όρεξη για τσακωμούς και έριδες στην πόλη του -έτσι, επιπλήττει και τις δυο οικογένειες πολύ αυστηρά. Αυτή η κόντρα αφήνει παγερά αδιάφορο τον νεαρό Ρωμαίο της οικογένειας των Μοντέγων. Το μοναδικό που τον συγκινεί είναι η Ροζαλίν, ξαδέρφη των Καπουλέτων. Για να τη συναντήσει θα τρυπώσει κρυφά στον χορό που οργανώνουν ο λόρδος και η λαίδη Καπουλέτου προς τιμήν της κόρης τους Ιουλιέτας.
Στον χορό, όμως, θα έρθουν τα πάνω κάτω. Ο Ρωμαίος αντικρίζοντας την Ιουλιέτα θα ξεχάσει αμέσως τη Ροζαλίν. Ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος. Η απογοήτευση, όμως, είναι μεγάλη, όταν οι δύο νέοι μαθαίνουν ότι κατάγονται από αντίπαλες οικογένειες. Αυτό, όμως, δεν θα εμποδίσει τον Ρωμαίο να επισκεφθεί μετά το χορό την Ιουλιέτα στο μπαλκόνι της και να της ορκιστεί αιώνια αγάπη.
Δυστυχώς η έχθρα των δυο οικογενειών καλά κρατεί. Ο Τυμπάλδος, ξάδερφος της Ιουλιέτας, σκοτώνει τον Μερκούτιο, αγαπημένο συγγενή του Ρωμαίου. Ο Ρωμαίος εκδικείται το θάνατό του και σκοτώνει τον Τυμπάλδο. Η τιμωρία του είναι να εξοριστεί από τη Βερόνα. Μια τέτοια τιμωρία, όμως, είναι χειρότερη και από τον θάνατο, αφού θα είναι μακριά από την αγαπημένη του. Θα καταφέρουν, άραγε, να ξανασμίξουν οι δύο νέοι και με ποιο τίμημα;

Πρώτη δημοσίευση: 15 Μαΐου 2014, 10:37
Ενημέρωση: 22 Μαΐου 2014, 03:18
Τίτλος:
Romeo & Juliet (Ρωμαίος και Ιουλιέτα)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
118
Εταιρία διανομής: 
Release: 
15 Μαϊου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos