Resident Evil: The Final Chapter

resident evil final chapter

Σύνοψη: Η ιστορία συνεχίζεται από το σημείο που την είχαμε αφήσει στο τέλος του Resident Evil: Η Τιμωρία. Η ανθρωπότητα πνέει πλέον τα λοίσθια, αφού η Alice προδόθηκε από τον Wesker στην Ουάσιγκτον και οι ορδές των ζόμπι αφάνισαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Η ηρωίδα μας καλείται να επιστρέψει στο Raccoon City, όπου η σατανική Umbrella Corporation συγκεντρώνει τις δυνάμεις της για το τελικό χτύπημα. Σε μια μάχη με το χρόνο, η Alice θα ενώσει τις δυνάμεις της σε αυτή την τελευταία της αποστολή με παλιούς γνώριμους και θα προετοιμάσει το έδαφος για νέες συμμαχίες, ώστε να αποτραπούν τα σχέδια της Umbrella Corporation που θέλει να εξαλείψει το ανθρώπινο είδος από προσώπου γης.

Άποψη: Η Μίλα Γιόβοβιτς εξακολουθεί να πείθει στον κεντρικό ρόλο της «ντοπαρισμένης» με τον T-Virus πολεμίστριας Άλις, που αγωνίζεται να σώσει τους – λιγότερους από 5.000 (όπως πληροφορούμαστε στην αρχή της ταινίας) – εναπομείναντες ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη που παραμένουν ανέγγιχτοι από τον φονικό ιό, το τελευταίο (;) ωστόσο κεφάλαιο του εν λόγω ζομπο-franchise είναι και το πιο... «βιντεογκεϊμίστικο» που είδαμε μέχρι σήμερα.

Με την κακή έννοια, δυστυχώς, καθότι το μόνο που μοιάζει να ενδιαφέρει πια τον σκηνοθέτη/σεναριογράφο Πολ Γ.Σ. Άντερσον είναι να φτάσει η ηρωίδα του όσο το δυνατόν πιο αρτιμελής στην τελική... «πίστα», όπου, φυσικά, και θα αναμετρηθεί με τον αρχικακό της υπόθεσης (τον οποίο υποδύεται για μια ακόμη φορά ο Ίαν Γκλεν). Ως τότε θα έχει προλάβει να αντιμετωπίσει ιπτάμενους δράκους (!), κάμποσα ζόμπι (αυτό έλειπε), μερικούς... Κέρβερους (!!), δύο πάνοπλα κινητά «φρούρια», καθώς και έναν ξεδιάντροπο προδότη (πάντα υπάρχει ένας), ενώ θα έχει αποφύγει και μερικές περίτεχνες παγίδες, που παραπέμπουν στις πρώτες (καλές) ταινίες της σειράς.

Τίποτα από τα παραπάνω, ωστόσο, δεν πρόκειται να βοηθήσει στην «απόλαυση» της ταινίας, καθώς το όλο θέαμα είναι εκνευριστικά κακομονταρισμένο και κακοφωτισμένο, με την συνεχή κίνηση της κάμερας να προκαλεί ζαλάδα, σε σημείο που μόλις και μετά βίας προλαβαίνουμε να πάρουμε μια ιδέα από τα φρικιαστικά πλάσματα που «την πέφτουν» με άγριες διαθέσεις στην Άλις και την παρέα της. Εξάλλου, είναι ίσως η πρώτη φορά που οι χαρακτήρες που πλαισιώνουν την κεντρική ηρωίδα μοιάζουν να βρίσκονται εκεί απλώς και μόνο για να θυμόμαστε ότι υπάρχουν κάποιοι επιζώντες, καθώς δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον για τη μοίρα τους.

Το μόνο ενδιαφέρον (ας πούμε) στοιχείο της ταινίας, είναι η αποκάλυψη του πραγματικού σχεδίου των επικεφαλής της σατανικής οργάνωσης Umbrella, γεγονός το οποίο και θα οδηγήσει σε ένα, και καλά, συγκινητικό φινάλε, όπου η ηρωίδα μας θα επιλέξει να θυσιαστεί για το καλό της ανθρωπότητας. Ή μήπως όχι;...

Πρώτη δημοσίευση: 26 Ιαν. 2017, 15:50
Ενημέρωση: 2 Φεβ. 2017, 07:13
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Resident Evil: The Final Chapter (Resident Evil: Το τελευταίο κεφάλαιο)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Release: 
26 Ιανουαρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Xtremo

Xtremo

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Πρώην μπράβος επιστρέφει πιο βιδωμένος απο ποτέ μετά απο προδοσία του 'αδερφού' του,...
7 ώρες
Oslo

Oslo

Θα το βρείτε: Vodafone TV

Σύνοψη: Με τη διαμάχη μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ να μαίνεται,  ο Terje Rød-Larsen και...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
5793
Feelgood
5213
Tanweer
4616