Ένας πλούσιος χήρος παντρεύεται μια νεαρή και αφελή γυναίκα και τη φέρνει στη μεγάλη έπαυλή του. Εκεί, τη στοιχειώνει η ανάμνηση της πρώτης του συζύγου, της Ρεβέκκας, που πέθανε μυστηριωδώς και της οποίας η παρουσία παραμένει σε όλο το αρχοντικό χάρη στην αφοσιωμένη της οικονόμο. Καθώς η νέα κυρία ντε Γουίντερ προσπαθεί να ανακαλύψει τα μυστικά που κρύβει το Μάντερλεϊ, αρχίζει να ξετυλίγει ένα κουβάρι από σκοτεινά ψέματα...

Η ταινία συνδυάζει επιδέξια το σασπένς, το ρομάντζο και τα γοτθικά στοιχεία, αναδεικνύοντας το χαρακτηριστικό στυλ του Χίτσκοκ σε ένα κινηματογραφικό αριστούργημα για την ενοχή και τη δύναμη της εμμονής. Η χρήση των σκιών από τον κινηματογραφιστή Τζορτζ Μπαρνς είναι υποβλητική, δημιουργώντας μια απίστευτα καταπιεστική ατμόσφαιρα, με το σπίτι να εγκλωβίζει τους χαρακτήρες μέσα του παρά τις επικές του διαστάσεις. Η αίσθηση ασφυξίας και αγωνίας εντείνεται από την απόκοσμη μουσική του Φραντς Γουάξμαν, ενώ οι ερμηνείες των Λόρενς Ολίβιε, Τζόαν Φοντέιν και Τζούντιθ Άντερσον έχουν επίσης αποσπάσει πολλούς επαίνους.

Η ένταση κλιμακώνεται όλο και περισσότερο καθώς η νέα κυρία ντε Γουίντερ αγωνίζεται να βρει τη θέση της στο Μάντερλεϊ, την εντυπωσιακή έπαυλη του συζύγου της, Μάξιμ. Τα μυστικά που περιβάλλουν τον θάνατο της πρώην συζύγου του, της Ρεβέκκας, απειλούν να διαλύσουν τον γάμο τους και τους φέρνουν αντιμέτωπους με τις συνέπειες των πράξεων του παρελθόντος, θέτοντας την ίδια σε κίνδυνο αλλά και οδηγώντας την σε ένα ταξίδι επώδυνης χειραφέτησης.

“"Για να κάνεις μια σπουδαία ταινία, χρειάζεσαι τρία πράγματα: το σενάριο, το σενάριο και το σενάριο."

- Άλφρεντ Χίτσκοκ

Πρώτη δημοσίευση: 29 Ιουνίου 2023, 03:14
Ενημέρωση: 6 Ιουλίου 2023, 00:00
Τίτλος:
Rebecca
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
130
Εταιρία διανομής: 
Release: 
29 Ιουνίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos