Η Ραμόνα έχει μόλις μετακομίσει στην Μαδρίτη με το αγόρι της Νίκο με σκοπό να αρχίσει μια νέα ζωή από το μηδέν: θέλει να γίνει ηθοποιός, μητέρα και να ζήσει στο “Lavapies”, μια από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Μαδρίτης. Μια μέρα πριν την πρώτη της ακρόαση γνωρίζει έναν μεγαλύτερο άντρα, τον Μπρούνο, με τον οποίο νιώθει κατευθείαν μια πολύ δυνατή έλξη. Παρόλα αυτά, τρομαγμένη από το πως αισθάνεται, το βάζει στα πόδια.

Την επόμενη μέρα όμως, την περιμένει μια έκπληξη... Φτάνοντας στην ακρόαση ανακαλύπτει, ότι ο Μπρούνο είναι ο σκηνοθέτης που πρέπει να συναντήσει. Η ευκαιρία είναι πολύ μεγάλη για να την προσπεράσει και με την προτροπή του φίλου της Νίκο, αποφασίζει να την αρπάξει.

Moντερνίζουσα αισθηματική κομεντί, με ορισμένες ζεστές και ίσως και αναζωογονητικές στιγμές, αλλά χωρίς το χιούμορ και το πνεύμα του Γούντι Άλεν (που πολύ θα ήθελε να θυμίσει), με το τελικό αποτέλεσμα να φλερτάρει με ένα mumblecore για φασαίους, όχι ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων όμως, που ωστόσο δεν δυσαρεστεί. 

Η πρωταγωνίστρια (που είναι κατ'επάγγελμα τραγουδίστρια) Λούρδες Χερνάντεζ διαθέτει νέυρο και αρκετό τσαγανό: πρόκειται για ένα πετυχημένο κάστινγκ και είναι μάλλον το δυνατότερο προϊόν μιας ταινίας που μάλλον όμως δεν την αξιοποιεί όσο θα έπρεπε και που δείχνει ότι δεν προσπαθεί πολύ, αλλά έχει αρκετά τεμπέλικα κομμάτια στην αφήγησή της, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το σενάριο, σε σχέση με την φόρμα και την αισθητική της. 

Πρώτη δημοσίευση: 13 Ιουλίου 2023, 16:25
Ενημέρωση: 20 Ιουλίου 2023, 00:36
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Ramona
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
80
Εταιρία διανομής: 
Release: 
13 Ιουλίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos