Σύνοψη: Αφού την έσωσε όταν ήταν μικρή και την εκπαίδευσε ο μέντοράς της και πληρωμένος δολοφόνος Μούντι, η Άννα έχει καταφέρει να γίνει η πιο ικανή δολοφόνος στον κόσμο. Όταν ο Μούντι πέφτει νεκρός από άγνωστο χέρι, η Άννα ξεκινάει μία αναζήτηση για εκδίκηση που θα την οδηγήσει μέχρι εκεί που ξεκίνησαν όλα.

Άποψη: Η παρουσία της Μάγκι Κιου στο πόστερ της τελευταίας ταινίας του Μάρτιν Κάμπελ στην οποία πρωταγωνιστεί είναι πολλά υποσχόμενη. Η πρώτη ματιά δημιουργεί προσδοκίες για δράση με στυλ και χωρίς έλεος από την επί χρόνια πρωταγωνίστρια των “Nikita” και “Divergent” series αλλά και αμφιβολίες για το αν μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας ανάλογης ταινίας στους ώμους της.

Ο σκηνοθέτης που μας έδωσε το “Casino Royale” αλλά και το “Golden Eye”, βρίσκει μία θηλυκή υποτυπώδη εκδοχή του Πράκτορα 007 χωρίς τα gadgets σίγουρα όμως με την άνεση να σκοτώνει, γοητεύοντας παράλληλα και τους αντιπάλους της, και την ανακηρύσσει πανηγυρικά ως φονικό όπλο.  

Η Μάγκι Κιου από την άλλη ανταποκρίνεται σθεναρά, ισορροπώντας ανάμεσα στις περίπλοκες χορογραφίες ξύλου και δείχνοντας χαρακτηριστική εξυπνάδα απέναντι στους -μόνο- άντρες διώκτες της και πραγματικά στις μεγάλες σκηνές μάχης βγάζει τρομερό επαγγελματισμό και επιδεξιότητα.

Και αυτή η δράση είναι που σε κρατά εν τέλη, όπως και στις περισσότερες ταινίες ανάλογου είδους. Γιατί οι ανελέητες καταξιώξεις και το ξύλο που πέφτει σε εντυπωσιάζουν περισσότερο από την ιστορία που διαδραματίζεται και ίσως πολλές φορές είναι και ανώτερη των πρωταγωνιστών. Εδώ βέβαια έχουμε και τον Σάμιουελ Τζάκσον σε αρκετά ωραίο ρόλο (κρατάει το γνωστό του ταπεραμέντο όπως πάντα) όπως και τον Μάικλ Κίτον σε διττό ρόλο καλού-κακού.

Και οι δύο έχουν ωραία χημεία με την Κιου και οι διάλογοί τους είναι όσο αινιγματκοί χρειάζεται αλλά γενικά σε επίπεδο ιστορίας το “The Protege” δεν δείχνει καμία ασυνήθιστη έκπληξη.

Λογικό αν σκεφτούμε ότι ο Ρίτσαρντ Γουένκ, υπεύθυνος για το σενάριο, έχει γράψει τα “The Equalizer”, “The Expendables 2” και “The Mechanic”. Το στυλ του είναι γνωστό και οικείο ωστόσο δεν είναι αυτό που θα σε εκπλήξει.

Βέβαια, η ροή σε κρατάει μέχρι το τέλος και σε μερικές στιγμές πιάνεις και τον εαυτό σου να αγωνιά για την συνέχεια όμως δεν είναι το περιεχόμενο πάνω στο οποίο θα επενδύσεις για πραγματικό ενδιαφέρον. Είναι ωραίο που η Κιου είναι επιτέλους σε πρωταγωνιστικό ρόλο χωρίς να χρειάζεται να περιορίζεται σε λιγότερους χρόνους και λιγότερη συμμετοχή όμως σίγουρα σε μία καλύτερη παραγωγή θα έλαμπε περισσότερο.

Πρώτη δημοσίευση: 19 Μαΐου 2022, 01:11
Ενημέρωση: 26 Μαΐου 2022, 02:49
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The protege (Κωδικός: Εκδίκηση)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
109
Εταιρία διανομής: 
Release: 
19 Μαϊου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ