Σύνοψη: Το εφηβικό αυτό θρίλερ φαντασίας του Νορβηγού σκηνοθέτη Lars Klevberg, βασίζεται σε μία ταινία μικρού μήκους του ίδιου και διηγείται την ιστορία της Bird, μίας εσωστρεφούς μαθήτριας Λυκείου που αποκτά μία Polaroid φωτογραφική μηχανή και συνειδητοποιεί ότι όποιος φωτογραφίζεται με αυτή πεθαίνει με μυστήριό τρόπο. Η ταινία, μετά από ένα μαραθώνιο για να πάρει διανομή, η οποία είχε προγραμματιστεί το 2017 αλλά εξαιτίας του σκανδάλου Weinstein και της απόφασης του Netflix να μην αναλάβει τα δικαιώματά της, φτάνει επιτέλους το 2019 στις αίθουσες.

Άποψη: Στο ρόλο της Bird, βλέπουμε την Kathy Prescott, η οποία 12 χρόνια μετά το Skins και με νέα αμερικάνικη προφορά, παίζει ακόμη ρόλους εφήβων. Η ταινία κάνει όντως μία υποτυπώδη προσπάθεια να αναπτύξει τον χαρακτήρα της, αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους στο έλεος των ηθοποιών τους, χωρίς να μπει καν στον κόπο να τους εντάξει σε κάποιο από τα γνωστά στερεότυπα χαρακτήρων των εφηβικών θρίλερ.

Κατά τ’ άλλα το Polaroid, βασίζεται υπερβολικά στα αμέτρητα αντικείμενα που πέφτουν ή χτυπάνε μεταξύ τους χωρίς λόγο για να ξαφνιάσουν τους προφανώς αρκετά στρεσαρισμένους ήρωες, στην επιμονή των τελευταίων να μην ανοίγουν κανένα φως όπου και αν πάνε και να σκοντάφτουν συνεχώς σε σκαλοπάτια αλλά και στην ατυχία τους, όλες οι λάμπες των δημόσιων κτηρίων της πόλης, για κάποιο λόγο να τρεμοσβήνουν. Ακόμη και οι σκηνές των δολοφονιών βασίζονται στο ξάφνιασμα, περιορίζονται στο να στριμώχνουν τους ήρωες σε σκοτεινές γωνίες και περιλαμβάνουν την ελάχιστη δυνατή βία, ίσως σε μία στερνή προσπάθεια των δημιουργών να κάνουν την ταινία τους κατάλληλη για ανηλίκους (εξάλλου μέχρι και μήνυμα κατά του bulling προσπάθησαν να περάσουν).

Σε τελική ανάλυση, το Polaroid είναι πάνω κάτω ένα μείγμα από επεξεργασμένα χρώματα, μέτρια ειδικά εφέ και ίσως το πιο απότομο τέλος που έχουμε δει τελευταία σε mainstream ταινία. Παρόλα αυτά δεν γίνεται ποτέ βαρετή, έχει μία πρωτότυπη κεντρική ιδέα, κάποια συνέπεια στην εξέλιξη της, καλούς ρυθμούς και μερικές απαραίτητες ανατροπές. Κατά συνέπεια, βλέπεται μάλλον ευχάριστα με απαραίτητη προϋπόθεση να είστε κάτω των 17 ετών και να έχετε αρκετό χρόνο για ξόδεμα.

Πρώτη δημοσίευση: 25 Ιουλίου 2019, 11:37
Ενημέρωση: 1 Aug 2019, 12:51
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Polaroid
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
88
Εταιρία διανομής: 
Release: 
25 Ιουλίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ