Όταν ο Αυτοκράτορας της Κίνας εκδίδει ένα διάταγμα σύμφωνα με το οποίο ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει τον Αυτοκρατορικό Στρατό για να υπερασπιστεί την χώρα από τους Βόρειους εισβολείς, η Hua Mulan, η μεγαλύτερη κόρη ενός ένδοξου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιεσμένη ως άντρας, η Hua Jun περνάει από πολλές δοκιμασίες, και θα χρειαστεί να βάλει όλη της τη δύναμη για να τα καταφέρει. Ένα επικό ταξίδι ξεκινάει και θα την μεταμορφώσει σε μια δυναμική πολεμίστρια, που θα κερδίσει τον σεβασμό ενός ολόκληρου έθνους και ενός περήφανου πατέρα.

Άλλη μια live action κινηματογραφική προσαρμογή από την Disney σε γνωστό και πετυχημένο animation της συλλογής της, η οποία δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.

Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθώντας το «Mulan”, δύσκολα μπορεί κάποιος να προσδιορίσει ποιες ήταν τελικά αυτές οι προσδοκίες: μια ασιατική καλογυρισμένη και εντυπωσιακή πολεμική περιπέτεια, ή μια clean cut οικογενειακή ταινία του θρυλικού στούντιο;

Και στα δύο, η Disney αποτυγχάνει.

Άρτια καλλιτεχνική διεύθυνση, τίμια εφέ, μια φαντασμαγορία που θα θέλξει τον αμφισβληστροειδή του μέσου όρου, αλλά εντελώς σχηματικοί χαρακτήρες (και πρώτη και κύρια δυστυχώς η πρωταγωνίστρια), προβλέψιμη εξέλιξη από το πρώτο λεπτό, αποπροσανατολισμένη όσον αφορά το ηλικιακό target group στο οποίο απευθύνεται (αν και έχει καλλωπιστεί αρκετά καθώς επίσημα είναι κατάλληλη άνω των 13).  

Φαντασμαγορικές (στον βαθμό που τους αναλογούν) αλλά αναίμακτες σκηνές δράσης, ατολμία στην εξέλιξη της ιστορίας, ντεγκραντέ του μετρίου οι ερμηνείες, ένα άψυχο κατασκεύασμα όχι και τόσο διασκεδαστικό τελικά.

Πρώτη δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2020, 21:07
Ενημέρωση: 17 Σεπτεμβρίου 2020, 03:00
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Mulan
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
115
Εταιρία διανομής: 
Release: 
10 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Robots

Robots

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Το 2032, αφότου η προηγμένη ρομποτική επέτρεψε στην ανθρωπότητα να χρησιμοποιεί ρεαλιστικά ανδροειδή...
21 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
26685
Tanweer
14456
Tanweer
11216
Film Group
10266
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos