Σύνοψη: Η 17χρονη Katie Price πάσχει από μία σπάνια ασθένεια, την μελαγχρωστική ξηροδερμία (XP), που δεν της επιτρέπει να βγαίνει έξω από το σπίτι κάτω υπό το φως του ήλιου, γιατί τότε κινδυνεύει να πεθάνει. Μένει λοιπόν κλεισμένη μες στο σπίτι μέχρι το βράδυ, έχοντας ως συντροφιά τον πατέρα της και την φίλη της, την Megan. Όλα αυτά τα χρόνια περνούσε την ώρα της κοιτάζοντας από το παράθυρο τους ανθρώπους που περνούσαν και ένας από αυτούς ήταν ο συνομήλικος Charlie. Όταν θα τον γνωρίσει ένα βράδυ στο σιδηροδρομικό σταθμό, θα αλλάξει η ζωή της, ωστόσο δεν θα του αποκαλύψει την ασθένειά της.

Άποψη: Το 2006 κυκλοφόρησε η ιαπωνική ταινία «Taiyo no Uta» («Midnight Sun» ή «Song of the Sun» στα αγγλικά) του Norihiro Koizumi, η οποία ήταν μερικώς βασισμένη στη ζωή της μουσικού και ηθοποιού Yui, που είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μετά από 12 χρόνια γίνεται το αμερικάνικο –και τελείως αχρείαστο- remake. Σε σκηνοθεσία του Scott Speer, που έχει ασχοληθεί ξανά με νεανικά δράματα όπως το «Step up», και σε σενάριο της Amanda Brody («Step up Revolution») η ταινία περιστρέφεται σε ένα νεανικό ρομάντζο.

Έχοντας σε μεγάλο βαθμό ακολουθήσει την ιαπωνική ταινία, με πολλές σκηνές να είναι πανομοιότυπες, αλλά και εμφανή σεναριακά  δάνεια από την Σταχτοπούτα, που πρέπει να φύγει πριν τις 12 ξεχνώντας όχι το γοβάκι αλλά το τετράδιο που γράφει στίχους για τραγούδια, καταλήγει να αναρωτιέται κανείς ποιος σκέφτηκε αυτό το remake.  Η ταινία του 2006, αν και έχει όλα τα κλισέ των εφηβικών δραμάτων, έχει αυτήν την ποιητικότητα και απλότητα που φαίνεται πως είναι εγγενές στοιχείο του ιαπωνικού πολιτισμού. Μοιάζει με ένα κινηματογραφικό χαϊκού, θυμίζοντας το σινεμά της Naomi Kawase. Η αμερικάνικη ταινία προφανώς και δεν διαθέτει ούτε την ποιητικότητα ούτε και την απλότητα, αντιθέτως αγγίζει συχνά το μελόδραμα.

Οι δύο πρωταγωνιστές, η τραγουδίστρια και ηθοποιός Bella Thorne και ο Patrick Schwarzenegger, o γιος του Arnold, δεν έχουν ιδιαίτερη χημεία μεταξύ τους. Η Bella είναι αρκετά καλή στο ρόλο της, με τον Patrick να είναι πολύ κατώτερός της, ωστόσο και οι δύο δεν μπορούν να πείσουν ότι είναι τόσο φοβερά ερωτευμένοι. Επίσης, η ασθένεια της κεντρικής ηρωίδας λαμβάνεται πολύ επιπόλαια υπόψιν, καταλήγοντας σε ένα τέλος τουλάχιστον προβληματικό, σχετικά με την ψυχοσύνθεση των ηρώων, που προφανώς δεν απασχόλησε καθόλου σκηνοθέτη και σεναριογράφο. Ο Rob Riggle  («The Office», «Arrested Development») στο ρόλο του πατέρα είναι πολύ φυσικός και κατορθώνει να έχει πολύ καλή χημεία με την κινηματογραφική κόρη του, αν και εκείνος στο τέλος γίνεται εξίσου ακατανόητος ψυχολογικά.

Ένα νεανικό δράμα με όλη την απλοϊκότητα που έχουν οι σειρές και οι ταινίες του Nickelodeon ή του Disney Channel, που δεν δημιουργούν χαρακτήρες, απλώς αναπαράγουν στερεοτυπικές και αρχετυπικές εικόνες του εφήβου, ώστε να ταυτιστούν όσοι περισσότεροι γίνονται. Ίσως ορισμένοι έφηβοι ταυτιστούν ή συγκινηθούν, για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει ελπίδα.

Πρώτη δημοσίευση: 12 Απριλίου 2018, 02:12
Ενημέρωση: 19 Απριλίου 2018, 04:57
Τίτλος:
Midnight sun (Ο ήλιος του μεσονυχτίου)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
91
Εταιρία διανομής: 
Release: 
12 Απριλίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos