The man from U.N.C.L.E.

the man from uncle - κριτική ταινίας

Μια ανάλαφρη, διασκεδαστική, σπιντάτη, υποτυποδώς αγωνιώδης, υποδειγματικά στιλιζαρισμένη και ακαταμάχητα pop κατασκοπική περιπέτεια, βασισμένη στην ομώνυμη ψυχροπολεμική τηλεοπτική σειρά των '60s, δίνει την ευκαιρία στον Γκάι Ρίτσι να ελιχθεί με εντυπωσιακή άνεση κάπου ανάμεσα στο (τομκρουζικό) “Mission: Impossible” και το... “Austin Powers”, στηριζόμενος κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο εξαιρετικά φωτογενές πρωταγωνιστικό τρίο, το οποίο δείχνει να την έχει καταβρεί.

Με μια απίθανη εναρκτήρια σεκάνς καταδίωξης που θα ζήλευε και ο James Bond, ατακαδόρικο χιούμορ που θυμίζει αρκετά τα δύο “Sherlock Holmes” του σκηνοθέτη και μια ιδιαίτερη φροντίδα στην αναβίωση του κλίματος και του στιλ της περιόδου όπου διαδραματίζεται η ιστορία, η οποία αποπνέει μια κάποια αίσθηση style over substance, το “The Man from U.N.C.L.E.” αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια ξέγνοιαστη κινηματογραφική έξοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας απολαμβάνουμε και μια μίνι περιήγηση στα αξιοθέατα της Ρώμης.

Ο “Σούπερμαν” Χένρι Καβίλ και ο “Lone Ranger” Άρμι Χάμερ συνθέτουν ένα κεφάτο αταίριαστο δίδυμο ως πράκτορες της CIA και της KGB (highlight οι “γκατζετιάρικες” κόντρες τους), αντίστοιχα, οι οποίοι καλούνται να συνεργαστούν παρά τη θέλησή τους για το κοινό καλό του πλανήτη, ενώ η γοητευτική Αλίσια Βικάντερ (“Ex-Machina”) στέκεται επάξια στο πλευρό τους, κλέβοντας ενίοτε την παράσταση με τον δυναμισμό της και τις ευφάνταστες... χορευτικές φιγούρες της!

Στα συν της ταινίας το γκρουβάτο, uber cool soundtrack, που σε κάνει να θες να λικνιστείς στο κάθισμά σου.

Υπόθεση:
Με φόντο τις αρχές της δεκαετίας του ’60, στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, η ταινία «Κωδικό Όνομα: U.N.C.L.E.» παρακολουθεί τη ζωή του Σόλο, πράκτορα της CIA και του Κουριάκιν, πράκτορα της KGB. Στο πλαίσιο μιας αποστολής, οι δύο άνδρες αφήνουν στην άκρη την επί μακρόν αντιπαλότητά τους, προκειμένου να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση, που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει την εύθραυστη ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας. Το μόνο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους είναι η κόρη ενός εξαφανισμένου Γερμανού επιστήμονα, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να διεισδύσουν στους κόλπους της οργάνωσης. Οι δύο άνδρες θα πρέπει να δώσουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αποτρέψουν μια παγκόσμια καταστροφή.

 

Πρώτη δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2015, 12:56
Ενημέρωση: 17 Σεπτεμβρίου 2015, 11:36
Τίτλος:
The man from U.N.C.L.E. (Κωδικό όνομα U.N.C.L.E.)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
116
Εταιρία διανομής: 
Release: 
10 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos