Με φόντο μία πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της ιταλικής Ριβιέρας, ένα αγόρι περνά το καλοκαίρι που θα αλλάξει τη ζωή του με μπόλικο φρέσκο παγωτό, μακαρόνια και ατελείωτες βόλτες με βέσπα. Ο Λούκα μοιράζεται αυτές τις περιπέτειες με τον νέο του φίλο, τον Αλμπέρτο, αλλά η καλοπέρασή τους απειλείται από ένα καλά κρυμμένο μυστικό: είναι και οι δύο τέρατα της θάλασσας και έρχονται από έναν άλλο κόσμο κάτω από την επιφάνεια του νερού.

«Αυτή τη ταινία μιλάει για τη φιλία που μας αλλάζει» λέει ο σκηνοθέτης Enrico Casarosa. «Είναι μία ερωτική επιστολή για τα καλοκαίρια της νιότης μας, αυτά τα καθοριστικά χρόνια που ανακαλύψαμε τον εαυτό μας» λέει ο σκηνοθέτης Enrico Casarosa.

«Ο Λούκα είναι ντροπαλός, ευγενικός, εσωστρεφής, υπάκουος και έχει μία κρυφή επιθυμία, να δει τον κόσμο και να μάθει όσα περισσότερα μπορεί» λέει ο σεναριογράφος Jesse Andrews. «Αλλά, μια ζωή του λένε ότι τα τέρατα της θάλασσας δεν πρέπει να ξεπροβάλουν από την επιφάνεια του νερού, εκεί που φαίνεται ότι συμβαίνουν όλα τα συναρπαστικά πράγματα».

Οπότε, δεν είναι περίεργο που ο Λούκα θαυμάζει κρυφά τη ζωή των ανθρώπων. H περιέργειά του πυροδοτείται όταν ανακαλύπτει κάποια αντικείμενα που επιπλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας. «Ο Λούκα δεν ξέρει κάτι για την επιφάνεια» λέει ο σεναριογράφος Mike Jones. «Οπότε, αυτά τα αντικείμενα είναι δείγματα ενός άλλου κόσμου, όπως είναι τα αντικείμενα που προσγειώνονται στη Γη από το διάστημα. Είναι ένα ευφάνταστο παιδί, οπότε όταν συναντά τον Αλμπέρτο, που ξέρει τι είναι αυτά τα αντικείμενα, ενθουσιάζεται».

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Τίμος Παπαευθυμίου, Νικόλας Ζωζός, Ιωάννα Αλεξανδρή, Γιώργος Σκουφής, Βίκυ Νικολαΐδου, Λεωνίδας Κακούρης, Δημήτρης Ζαπατίνας, Βασίλης Παπαστάθης, Γιώργος Φραντζεσκάκης, Μελίνα Κατσακούλη, Βασίλης Μήλιος, Βούλα Κώστα, Ιφιγένεια Στάικου, Θανάσης Κουρλαμπάς

Πρώτη δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2021, 13:32
Ενημέρωση: 8 Ιουλίου 2021, 03:12
Τίτλος:
Luca
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Ιουλίου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos