Βραβευμένο με 2 Goya (μεταξύ 12 υποψηφιοτήτων) για β’ γυναικείο και φωτογραφία, το «Ματωμένος γάμος» της Πάουλα Ορτίθ αποτελεί μια ελεύθερη απόδοση του ομώνυμου θεατρικού κειμένου του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Φροντισμένη art house παραγωγή, με ορισμένα όμορφα πλάνα, αλλά και υπερτονισμένο το καρτποσταλικό στοιχείο της φωτογραφίας της, σε βαθμό που να υποσκάπτει την ουσία του δυνατού (αν και μελοδραματικού) κειμένου.

Ξεχωρίζει με την ερμηνεία της η Ίμα Κουέστα του «Blancanieves», επισκιάζοντας κατά πολύ (και αυτό είναι αρνητικό) τους δύο ανδρικούς ρόλους, ενώ όσο και αν το soundtrack του Σιγκέρου Ομεμπαγιάσι («Ερωτική επιθυμία», «2046») βοηθά στο δράμα, αλλά δυστυχώς και στην μελοδραματική υπερβολή που ενισχύει η βιντεοκλιπίστικη ματιά της Ορτίθ.

Σύνοψη: Δύο άνδρες, μια γυναίκα, ένας έρωτας, ένα πάθος ισχυρότερο από την αγάπη και την άγρια φύση του κόσμου γύρω τους. Ο Λεονάρντο, Η Νύφη και Ο Γαμπρός είναι αχώριστη παρέα από μικρά παιδιά, αλλά ανάμεσα στον Λεονάρντο και Τη Νύφη υπάρχει ένας αόρατος, άγριος, άρρηκτος δεσμός... Τα χρόνια περνούν, κι εκείνη, ανήσυχη και δυστυχισμένη, ετοιμάζεται για το γάμο της με Τον Γαμπρό, στη μέση της Λευκής Ερήμου, όπου ζει με τον πατέρα της. Την ημέρα πριν την τελετή, στην πόρτα της εμφανίζεται μια γριά Ζητιάνα , που της προσφέρει ένα δώρο και μια συμβουλή: «Μην τον παντρευτείς, αν δεν τον αγαπάς», ενώ παράλληλα της δίνει δυο γυάλινα στιλέτα. Ένα ρίγος διαπερνά την ψυχή και το σώμα της Νύφης.

 

Πρώτη δημοσίευση: 15 Απριλίου 2016, 04:21
Ενημέρωση: 21 Απριλίου 2016, 14:31
Συντάκτης: 
Τίτλος:
La novia (Ματωμένος γάμος)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
96
Εταιρία διανομής: 
Release: 
14 Απριλίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos