Ίσως (ίσως λέμε, μη το πάρετε τις μετρητοίς) θα μπορούσε να στήσει ένα δικό της σινεματικό σύμπαν και να αποκτήσει μια διαχρονική αξία για τους λάτρεις του είδους, όμως αυτή η νεανική μελλοντολογική περιπέτεια προσπαθεί τόσο πολύ (και στο 2ο φιλμ γίνεται πολύ πιο έντονο) να μοιάσει στο πετυχημένο "Hunger Games" που καταντά μια αποτυχημένη καρικατούρα.

Μάλιστα, επιχειρεί να κεντράρει στον βασικό χαρακτήρα της Τρις, αλλά και εκεί ατυχεί, διότι η Σεϊλίν Γούντλεϊ προσπαθεί να το παίξει μια πιο δυναμική Τζένιφερ Λόρενς στο Hunger Games, αλλά της βγαίνει ελαφρώς αδιάφορα και βέβαια υστερεί ξεκάθαρα σε star power αλλά και σε απήχηση στο κοινό στο οποίο απευθύνεται η ταινία.

Τι μένει; Ικανές δόσης δράσης, εντυπωσιακά ψηφιακά εφέ, ταχύς ρυθμός, αλά και εντελώς προβλέψιμες εξελίξεις, τουλάχιστον γραφικές πολιτικοκοινωνικές αναφορές, κουραστικά αναγνωρίσιμες επιρροές από κόμι αισθητική και βέβαια ένα φινάλε copy cat, μαντέψτε από που: ναι, το βρήκατε, από το Hunger Games. Για να μην ξεχάσω τις τραγικές εμφανίσεις της Κέιτ Ουίνσλετ, της Ναόμι Ουάτς και της Οκτάβια Σπένσερ και φυσικά το γεγονός πως αν δεν έχεις δει το πρώτο ούτε που θα καταλάβεις τι συμβαίνει...

Υπόθεση:
Επικεφαλής πια της επανάστασης που απειλεί το αυστηρά δομημένο κοινωνικό σύστημα, η Τρις (Σεϊλίν Γούντλεϊ) και ο Φορ (Τεό Τζέιμς) βρίσκονται στο στόχαστρο της, διψασμένης για εξουσία, Τζανίν (Κέιτ Ουίνσλετ). Καθώς ο στρατός της χτενίζει τα ερείπια της πόλης για να τους εντοπίσουν, η Τρις με τον Φορ διασχίζουν την πόλη ελπίζοντας να βρουν συμμάχους. Παράλληλα η Τρις προσπαθεί να αποκαλύψει το μυστικό, για το οποίο θυσιάστηκαν οι γονείς και οι φίλοι της, το μυστικό που εξηγεί γιατί η Τζανίν δεν θα πάψει ποτέ να την κυνηγά. Αναζητώντας απεγνωσμένα έναν τρόπο για να μην προκαλέσει πόνο στους αγαπημένους της, η Τρις αντιμετωπίζει τους χειρότερους φόβους της σε μια σειρά σχεδόν αδύνατων προκλήσεων, καθώς επιδιώκει να ξεκλειδώσει την αλήθεια για το παρελθόν, και τελικά το μέλλον, του κόσμου της.

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 19 Μαρτίου 2015, 14:38
Ενημέρωση: 26 Μαρτίου 2015, 23:04
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Insurgent (Η τριλογία της απόκλισης: Ανταρσία)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
119
Εταιρία διανομής: 
Release: 
19 Μαρτίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos