Σύνοψη: Ο καθηγητής του Χάρβαρντ και ειδικός της σημειολογίας Ρόμπερτ Λάνγκτον ξυπνάει σε ένα ιταλικό νοσοκομείο με αμνησία, έχοντας τρομερούς πονοκεφάλους και βλέποντας φρικτά και ακαταλαβίστικα οράματα. Για να σώσει την ίδια του τη ζωή ενώνει τις δυνάμεις του με τη Σιένα Μπρουκς, μια γιατρό που ελπίζει να τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του. Μαζί ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου διασχίζοντας την Ευρώπη, ενάντια στο χρόνο που απειλεί να φέρει στο φως μια θανάσιμη συνομωσία ικανή να οδηγήσει σε αφανισμό ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Γνώμη: Άλλο ένα μπεστ σέλερ του Νταν Μπράουν μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη από τον Ρον Χάουαρντ, με ακριβώς τον ίδιο, ανέμπνευστο, απρόσωπο, ξεπερασμένο τρόπο.

Ο 62χρονος σκηνοθέτης καταφέρνει να μετατρέψει μια πολύ ενδιαφέρουσα, κατά διαστήματα συναρπαστική και αναμφίβολα κινηματογραφικής υφής, πρώτη ύλη, σε ένα σχεδόν βαρετό δημιούργημα, με μονοδιάστατους χαρακτήρες, ροή χασμουρητού και ερμηνείες βγαλμένες από τον αυτόματο πιλότο: ακόμα και αυτός ο Τομ Χανκς που δείχνει πολύ άνετος στον ρόλο του, είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη, miscast.

Και αυτό είναι και το μοναδικό καλό νέο: ας πάψει επιτέλους η ασυλία σε αυτόν υπερεκτιμημένο και ασύλληπτα προμοταρισμένο από τα μεγάλα στούντιο, δημιουργό, ο οποίος προσπαθεί με μανία να μετατρέψει σε πετυχημένο ένα franchise για την αποτυχία του οποίου ευθύνεται ο ίδιος 100%...

 

Δημοσίευση: 13 Οκτ. 2016, 21:48
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Inferno (Inferno)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
121
Εταιρία διανομής: 
Release: 
13 Οκτωβρίου 2016
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
42600
Tanweer
41654
Tulip
22569
Feelgood
11878
Village
11800