Χριστούγεννα και ΣΙΑ

Santa & Cie - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Στον Βόρειο Πόλο όλα τα ξωτικά δουλεύουν πυρετωδώς για να ετοιμάσουν τα Χριστουγεννιάτικα δώρα των παιδιών όταν o Μάγκνους, το δεξί χέρι του Άγιου Βασίλη, αρρωσταίνει με… ζεστολόγημα! Σαν ντόμινο όλα τα ξωτικά καταρρέουν ένα ένα πριν προλάβουν να τελειώσουν όλη την διαδικασία και τώρα όλα τα παιδιά του κόσμου κινδυνεύουν να μείνουν δίχως δώρο. Αποφασισμένος να σώσει την μαγεία των Χριστουγέννων, ο Άγιος Βασίλης θα ταξιδέψει μέχρι την Γη για να φέρει βιταμίνες πίσω στα ξωτικά του, μία αποστολή ιδιαίτερα περιπετειώδης.

Άποψη: Μετά την Χριστουγεννιάτικη ταινία των Κακών Μαμάδων που πέρασε και δεν ακούμπησε ευτυχώς έρχεται μια οικογενειακή κωμωδία για να μας βάλει στο πνεύμα των εορτών για τα καλά. Παρουσιάζοντας έναν Άγιο Βασίλη ελαφρώς διαφορετικό, χωρίς την κλασσική κόκκινη φορεσιά αλλά με μία πράσινη και λιγότερο χαρούμενο και εύθυμο χωρίς όμως να είναι μουντρούχος και σκυθρωπός, αυτή η γαλλική παραγωγή είναι γεμάτη με ευχάριστο χιούμορ και πολλά ευτράπελα.

Διότι το Παρίσι είναι αχανές και παρακινδυνευμένο μέρος για κάποιον που αδυνατεί να καταλάβει τις έννοιες πώλησης και αγοράς όπως και το γεγονός ότι τα παιδιά είναι κατά κύριο λόγο θορυβώδη. Αυτά και άλλα πολλά θα είναι τα προβλήματα του Άγιου Βασίλη ενώ παράλληλα θα πρέπει να βρει βιταμίνες για έναν ολόκληρο στρατό ξωτικών ώστε το εργαστήρι τους, που θυμίζει κάτι σε Εργοστάσιο Σοκολάτας του Γουίλι Γουόνκα, να συνεχίσει το ανιδιοτελές έργο του.

Ένας άνθρωπος για όλες τις δουλειές ο Αλέν Σαμπά αφού σκηνοθετεί, γράφει και ενσαρκώνει τον Άγιο Βασίλη στην συγκεκριμένη ταινία, με την κωμικότητα του που θυμόμαστε από το εξίσου διασκεδαστικό Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα (επίσης δική του παραγωγή), με τον χαρακτήρα του να έχει δυσανεξία στη λακτόζη και να προκαλεί φρενήρεις καταστάσεις από τις οποίες ξεφεύγει με διασκεδαστικό τρόπο.

Με μία άρτια ισορροπία ανάμεσα σε ρομαντικούς και αστείους ρυθμούς διατηρώντας ωστόσο το γιορτινό κλίμα, το «Χριστούγεννα και Σια» αποτελεί μια απολαυστική εορταστική επιλογή για αυτά τα Χριστούγεννα.

Μαρία Γκιούλη

Πρώτη δημοσίευση: 14 Δεκ. 2017, 12:24
Ενημέρωση: 21 Δεκ. 2017, 05:47
Τίτλος:
Χριστούγεννα και ΣΙΑ (Santa & Cie)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 
Release: 
14 Δεκεμβρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Human Voice

The Human Voice

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Το μακρινό 2020, στην εποχή όπου στην ζωή και την καθημερινότητά μας εισήχθη ο...
10 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos