OK, κανείς (υποθέτω) δεν θα επιλέξει να δει το “High Strung” για τους γλυκανάλατους διαλόγους, την -τίγκα στα κλισέ- πλοκή και τις -ερασιτεχνικού επιπέδου- ερμηνείες του -συμπαθούς, αν μη τι άλλο- πρωταγωνιστικού διδύμου (ή για το γεγονός ότι σε μικρό ρόλο εμφανίζεται η... “αγγελοπουλική” Μάια Μόργκενστερν!). Θα το κάνει για να δει πως συνδυάζονται το κλασικό μπαλέτο με την hip-hop, υπό τους μελαγχολικούς ήχους του βιολιού που γρατζουνάει ο... πτωχός, πλην βιρτουόζος νεαρός βρετανός μετανάστης άνευ πράσινης κάρτας στη Νέα Υόρκη, ο οποίος γνωρίζει και ερωτεύεται μια αμερικανίδα επαρχιώτισσα που έρχεται στην πόλη με υποτροφία, για να σπουδάσει χορό σε μια φημισμένη σχολή. Η απάντηση είναι “απρόσμενα απολαυστικά”, καθώς, κάθε φορά που ο (σκηνοθέτης/σεναριογράφος) Μάικλ Ντάμιαν αφήνει στην άκρη την ιστορία του για να στρέψει τον -υπερκινητικό- φακό του στους απίθανους χορευτές του (κάτι που, ευτυχώς, κάνει συχνά), είτε μιλάμε για την -επαγγελματία μπαλαρίνα- Κίναν Κάμπα (την οποία, κάποια στιγμή, απολαμβάνουμε και σε ένα υπέροχο solo), είτε για την εκρηκτική hip-hop κολεκτίβα των SwingSteps, το μόνο σίγουρο είναι πως αποκλείεται να μην παρασυρθείτε από τους ρυθμούς τους.

Εμπνευσμένη η σκηνή στο ιρλανδέζικο bar όπου λαμβάνει χώρα μια άτυπη κόντρα ανάμεσα σε παραδοσιακό step dancing και σε απόσπασμα από τη λίμνη των κύκνων, γουστόζικη η παθιασμένη “βιολονίστικη” μονομαχία ανάμεσα στους δύο “μνηστήρες” της κεντρικής ηρωίδας κατά τη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού gala και ιδιαίτερα θεαματική η χορευτική αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο streetdance συμμορίες στο νεοϋορκέζικο μετρό. Όλα τα λεφτά, ωστόσο, είναι η σαγηνευτική τελική σεκάνς, όπου μπαλέτο, βιολί και hip-hop συμβιώνουν επί σκηνής με υποδειγματικό τρόπο, για να προσφέρουν μια σπάνια εμπειρία μουσικοχορευτικής ανάτασης στους θεατές, διεκδικώντας με αξιώσεις το εγκάρδιο χειροκρότημά τους.

ΣύνοψηΗ Ρούμπι είναι μια μπαλαρίνα που φτάνει στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει με υποτροφία σε μία φημισμένη σχολή. Ο Τζόνι είναι ένας Βρετανός μουσικός, που παίζει σε διαδρόμους του μετρό για να βγάλει εξτρά χρήματα. Ο κόσμος της Ρούμπι είναι κλασικός και πειθαρχημένος, ο κόσμος του Τζόνι είναι αυτοσχεδιαστικός και αυθόρμητος. Η αρχική αμοιβαία αντιπάθεια εξελίσσεται σε κάτι πολύ βαθύτερο γρήγορα, ενώ οι δυσκολίες της επιβίωσης στον απαιτητικό καλλιτεχνικό κόσμο της Νέας Υόρκης τούς φέρνουν πιο κοντά. Με την βοήθεια μιας δυναμικής χορευτικής ομάδας, οι δυο ταλαντούχοι νέοι πρέπει να βρουν έναν τρόπο να αποτρέψουν την απέλαση του Τζόνι και σώσουν την υποτροφία της Ρούμπι.

 

Πρώτη δημοσίευση: 21 Απριλίου 2016, 11:39
Ενημέρωση: 28 Απριλίου 2016, 13:01
Τίτλος:
High strung (Ζήσε με ρυθμό)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
96
Εταιρία διανομής: 
Release: 
21 Απριλίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos