Guardians of the galaxy 3

Guardians of the galaxy 3 - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Στη νέα ταινία των Marvel Studios, η αγαπημένη μας παρέα με τους ασυμβίβαστους ήρωες, είναι λίγο διαφορετική. Ο Peter Quill, που θρηνεί ακόμα την απώλεια της Gamora, πρέπει να συσπειρώσει την ομάδα του να υπερασπιστούν το σύμπαν αλλά και να προστατέψουν έναν από τους δικούς τους. Μια αποστολή που εάν δεν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στο τέλος της ομάδας όπως την γνωρίζαμε έως τώρα.

Άποψη: Ο James Gunn, ως άσωτος υιός, επέστρεψε στην Marvel και στην Disney, έπειτα από την σκηνοθεσία των δύο πρώτων Φυλάκων του Γαλαξία, έπειτα από την απόλυσή του από την Disney λόγω διαφόρων tweets και την είσοδο του στον κόσμο της DC, με το The Suicide Squad (2021).

Στην DC θα ξαναβρεθεί ως σκηνοθέτης του νέου Superman, αλλά μέχρι τότε αναλαμβάνει για τρίτη φορά τα ηνία του παιδιού του, μιας και είναι εκείνος που του έδωσε στο συγκεκριμένο υποfranchise της Marvel, το δικό του στίγμα.

Χαβαλές, δράση, εντυπωσιακά σκηνικά και εφέ, συγκίνηση και αγωνία είναι στο έπακρο στο τρίτο μέρος, κάνοντάς το ίσως το καλύτερο από τα τρία που έχουμε δει έως τώρα. Μπορεί τα συστατικά που γέννησαν και τις δύο πρώτες ταινίες, όπως και την Ομάδα Αυτοκτονίας, με την οποία έχει εκλεκτικές συγγένειες, να είναι κοινά, τώρα όμως είναι διογκωμένα, ξεκάθαρα για να προσφέρει την ύψιστη δυνατή διασκέδαση στο εφηβικό και νεανικό κοινό στο οποίο εμφανώς απευθύνεται.

Άλλωστε, το μαξιμαλιστικό σκηνικό με την υπερβολή σε πληροφορία που υπάρχει σε κάθε σκηνή και την υπερβολική χρήση μουσικής, ώστε να εξαφανιστεί κάθε πιθανότητα σιωπής και ησυχίας, απευθύνεται κυρίως σε ένα κοινό που από μικρό έχει μάθει στο multitasking, στα πολλαπλά ανοιχτά tabs και στην καταιγιστική πληροφόρηση ώστε να μπορεί να αντέξει το μάτι όλο το θέαμα που προσφέρεται. Το κάφρικο χιούμορ υποχωρεί και δίνει την θέση του στην συγκίνηση, κάνοντάς την πιο συγκινητική και μελαγχολική ταινία της τριλογίας. Η πιθανότητα θανάτου ενός μέλους της ομάδας και η πιθανότητα εξαφάνισης της ομάδας αλλά και μια νέα απειλή ωθεί την παρέα σε μια ακραία περιπέτεια μεγάλης έντασης.

Οι Φύλακες του Γαλαξία είναι από τα λίγα άξια franchise της Marvel, μιας και παρά το στουντιακό του περίβλημα, το ντισνεϊκό μελό περί φιλίας, αγάπης, οικογένειας και η προβλέψιμη κατάληξη που πρέπει να έχει μια ταινία της Disney, έχει κάτι το γνήσιο: μια γνήσια λαχτάρα για την διασκέδαση του κοινού μέσα από ένα φανταχτερό θέαμα που ποτέ δεν προδίδει τους λόγους για τους οποίους γεννήθηκε. Αυτό που καταφέρνει να χωρέσει ο James Gunn μέσα σε μια περιπέτεια για το μεγάλο κοινό είναι την αντίθεση προς τον σπισιμό (ειδισμό), από τον οποίο πολλές φορές διακατέχονται ταινίες φαντασίας.

 Αυτή η ανθρωποκεντρική προσέγγιση του κόσμου και άρα και του ζωικού βασιλείου, εν προκειμένω ατονεί, μέσα από τα flashbacks της ζωής του Rocket, αλλά και την περιπέτεια που καλείται να αντιμετωπίσει. Στους νέους Φύλακες του Γαλαξία θα πρέπει να εστιάσουμε στο ότι η σωτηρία του κόσμου δεν είναι μόνο η σωτηρία της ανθρωπότητας.

Πρώτη δημοσίευση: 4 Μαΐου 2023, 11:00
Ενημέρωση: 11 Μαΐου 2023, 00:50
Τίτλος:
Guardians of the galaxy 3
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
150
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Μαϊου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos