Ghostbusters: Legacy

Ghostbusters: Legacy - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Η Callie και τα δύο της παιδιά, ο Trevor και η Phoebe μετακομίζουν σε μία μικρή πόλη της Οκλαχόμα.

Εκεί θα ανακαλύψουν τη σύνδεσή τους με τους αυθεντικούς Ghostbusters και τη μυστική κληρονομιά που τους άφησε ο παππούς τους.

Άποψη: Ο Jason Reitman παίρνει τα ηνία από τον πατέρα του, τον σκηνοθέτη των δύο πρώτων ταινιών Ghostbusters και προσθέτει στο franchise που σημάδεψε τη δεκαετία του 1980 το sequel Ghostbusters: Afterlife μεταφέροντας την πλοκή από τη Νέα Υόρκη σε μία μικρή πόλη της Οκλαχόμα και συστήνοντάς μας τη νέα γενιά κυνηγών φαντασμάτων που αποτελείται από την Phoebe, τον Trevor, τον Podcast και την Lucky.

Οι σκληροπυρηνικοί fans ίσως δε δουν με καλό μάτι την αντικατάσταση αυτή της θρυλικής τετράδας που ενσάρκωσαν ο Bill Murray, ο Dan Aykroyd, ο Harold Ramis και ο Ernie Hudson.

Όμως οι τέσσερις ήρωες που παίρνουν την σκυτάλη και οι νεαροί πρωταγωνιστές που τους υποδύονται ταιριάζουν γάντι σε αυτήν την υπερφυσικών διαστάσεων κωμωδία, όπως την έχει στήσει ο Jason Reitman. Με τη μεταξύ τους χημεία και τις σπιρτόζικες ατάκες που διαρκώς ξεστομίζουν καταφέρνουν να μας παρασύρουν στην περιπέτειά τους, ενώ ξεχωρίζουν με διαφορά η Mckenna Grace ως Phoebe και ο γνωστός από τη συμμετοχή του στη σειρά Stranger Things Finn Wolfhard, τον οποίο συναντάμε στο ρόλο του Trevor. Παρότι νέοι χαρακτήρες αναλαμβάνουν δράση δε λείπει η σύνδεση με τα Ghostbusters του Ivan Reitman, η οποία επιτυγχάνεται για παράδειγμα μέσα από τις cameo εμφανίσεις του Bill Murray, του Dan Aykroyd και του Ernie Hudson.

Ωστόσο, ο Reitman δεν πέφτει στην παγίδα της στείρας κινηματογραφικής παρελθοντολογίας, αφού ναι μεν δημιουργεί ένα κλίμα νοσταλγίας αλλά την ίδια στιγμή καταφέρνει να εντάξει οργανικά στην αφήγηση τις διάφορες αναφορές στις δύο αυτές ταινίες του πατέρα του, ώστε να παίξουν καθοριστικό στην προώθηση της πλοκής.

Το Ghostbusters: Afterlife απευθύνεται κυρίως σε πιτσιρίκια, τα οποία και θα ικανοποιήσει, αλλά το γόνιμο πάντρεμα του παρόντος με το παρελθόν δίνει στους μεγαλύτερους ηλικιακά θεατές την ευκαιρία να θυμηθούν κάτι από τα παλιά. Πρόκειται λοιπόν, για ένα τίμιο sequel που, αν και δε φτάνει το επίπεδο των πρώτων Ghostbusters, είναι σίγουρα ικανό να μας χαρίσει ένα διασκεδαστικό δίωρο.    

Aναστασία Σταθά

Πρώτη δημοσίευση: 2 Δεκ. 2021, 03:07
Ενημέρωση: 8 Δεκ. 2021, 23:48
Τίτλος:
Ghostbusters: Legacy
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
124
Εταιρία διανομής: 
Release: 
2 Δεκεμβρίου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos