Σύνοψη: Η ιστορία ακολουθεί έναν Αμερικανό έμπορο ναρκωτικών που έχει χτίσει την άκρως επικερδή αυτοκρατορία του στο Λονδίνο και πλέον θέλει να παραδώσει τα ηνία και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Το γεγονός αυτό πυροδοτεί μια σειρά από συνομωσίες, σχέδια και απόπειρες από όλους εκείνους που επιβουλεύονταν την θέση του και που τώρα έχουν την ευκαιρία να αρπάξουν την περιουσία του.

Άποψη: Ο Γκάι Ρίτσι επιστρέφει 12 χρόνια μετά το τελευταίο αντίστοιχο φιλμ στις ρίζες του, στην δική του προσωπική "κινηματογραφική μέθοδο", με την οποία μας συστήθηκε και τον αγαπήσαμε. Κάπως όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε φέτος με το "The Irishman", προσπαθεί να συνοψίσει το δικό του αντίστοιχο κινηματογραφικό σύμπαν (RocknRolla, Revolver, Snatch, Lock, Stock and Two Smoking Barrels), με τους λούμπεν ήρωες του αγγλικού υπόκοσμου, τις βίαιες, γουστόζικες και αστείες ιστορίες τους, με στυλ, κοφτερές ατάκες και μουσικάρες. 

Σίγουρα δεν τα καταφέρνει τόσο καλά: παραμένει υπέροχα ψυχαγωγικός, οι ερμηνείες του εξαιρετικού καστ με το οποίο δούλεψε είναι απόλυτα εναρμονισμένες στο γνώριμο ύφος των πρωταγωνιστών (Χιου Γκραντ και Κόλιν Φάρελ κλέβουν άνετα την παράσταση), η επιθυμία και η διάθεση για κινηματογραφικό χαβαλέ είναι έντονες, αλλά λείπει το νεύρο στο μοντάζ, η αύρα εκείνης της εποχής, ο ρυθμός έχει ξεθυμάνει αρκετά, το joint δεν είναι το καλύτερο αυτή την φορά για να το γράψω με τους δικούς του όρους. Κάνει δουλίτσα, αλλά δεν απογειώνεται. 

Πρώτη δημοσίευση: 30 Ιαν. 2020, 19:19
Ενημέρωση: 31 Μαΐου 2020, 15:14
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The gentlemen
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
113
Εταιρία διανομής: 
Release: 
30 Ιανουαρίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38156
Spentzos
8900
Spentzos
8809
Summer
2854
BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos