Για τις κολλητές φίλες Μπέκι (Γκρέις Κάρολαϊν Κάρεϊ) και Χάντερ (Βιρτζίνια Γκάρντνερ), η ζωή είναι να κατακτάς τους φόβους σου και να ξεπερνάς τα όριά σου. Όμως, αφού αποφασίσουν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή ενός απομακρυσμένου και εγκαταλελειμμένου πύργου 600 μέτρων, δεν θα έχουν τρόπο να κατέβουν. Τώρα, οι αναρριχητικές δεξιότητες των δύο θα δοκιμαστούν καθώς αγωνίζονται απεγνωσμένα για να επιβιώσουν από τα στοιχεία της φύσης, την έλλειψη προμηθειών και τα ιλιγγιώδη ύψη...

Θρίλερ επιβίωσης που καθηλώνει τις πρωταγωνίστριές του σε μια ακραία σύμβαση, παγιδευμένες στην κορυφή ενός μεταλλικύ κατασκευάσματος σε εξωφρενικό υψόμετρο. 

Όσο ανεβαίνουν και στο πρώτο τέταρτο που παγιδεύονται, η ταινία είναι αρκετά αποτελεσματική (ειδικά αν είσαι υψοφοβικός), από ένα σημείο και μετά συνεχίζει κάπως flat και πλαδαρή, έχει ένα συμπαθές twist, συνολικά έχουμε δει και καλύτερες του είδους, ενώ θα μπορούσε άνετα να είναι 15-20 λεπτά μικρότερη σε διάρκεια.

Ένα στοιχείο που κάνει την «Πτώση» να ξεχωρίζει είναι η μοναδική της τοποθεσία, δηλαδή ο ύψους 600 μέτρων πύργος B67 TV, η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευή των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Αποφασίσαμε να βρούμε το χειρότερο σημείο στο οποίο θα μπορούσε να ξεμείνει κάποιος και καταλήξαμε σε αυτόν τον πύργο στην Καλιφόρνια. Για να είμαι ειλικρινής, εξεπλάγην όταν έμαθα την ύπαρξή των πύργων. Αν τους κοιτάξεις, μοιάζουν με μπανάνα. Όταν είσαι στο έδαφος και κοιτάξεις προς τα πάνω είναι λες και φτάνουν στο άπειρο, μέσα στα σύννεφα. Είναι αρχιτεκτονικά θαύματα. Βρήκαμε ένα βίντεο στο οποίο κάποιος οδήγησε ένα drone στην κορυφή και το οπτικό αποτέλεσμα ήταν τρομερά γοητευτικό. Και το σκηνικό της ερήμου είναι ένα δύσκολο μέρος να επιβιώσεις, πόσο μάλλον στα 600 μέτρα ύψος».

Πρώτη δημοσίευση: 1 Σεπτεμβρίου 2022, 01:57
Ενημέρωση: 8 Σεπτεμβρίου 2022, 00:09
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Fall (Πτώση)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos