Ο Άρης, ένας απελπισμένος Έλληνας, προσπαθεί να φύγει από τη χώρα, μέσω μιας βάρκας. Αφού διασώζεται από βέβαιο πνιγμό, από άντρες των θαλασσίων συνόρων, επιστρέφει, όπου αγωνίζεται να επιβιώσει ανορθόδοξα. Βιώνει όλες τις «αμαρτίες» και τις ακρότητες ενός ανθρώπου έξω από το Σύστημα. Κλέβει, γίνεται σκλάβος και σκοτώνει. Είναι αυτή η ιστορία ενός σύγχρονου Οδυσσέα ή ο εφιάλτης ενός συνηθισμένου ανθρώπου;

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Η «Εξορία» είναι το ταξίδι ενός ανθρώπου, ως ξένος, στη χώρα του. Η ιστορία χωρίζεται σε επεισόδια, όπως στα όνειρα ή στους εφιάλτες. Και διαβάζεται επίσης ανάποδα, υπό την έννοια ότι στο ταξίδι του ήρωα η αρχή και το τέλος έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Ο τίτλος αναφέρεται στην απώλεια του εαυτού και στην πλήρη αποξένωση, αφού ο ήρωας βιώνει στη χώρα του μια λαθραία ζωή.

Ο Βασίλης Μαζωμένος, με την 9η μεγάλου μήκους ταινία του, και τη 2η "της τριλογίας της κρίσης, που ξεκίνησε το 2016 με τις "Γραμμές" και ολοκληρώθηκε το 2020 με το "Καθαρτήριο", καταγράφει με τολμηρό τρόπο την επόμενη μέρα της ελληνικής κρίσης, μ’ ένα υπερρεαλιστικό δράμα, με στοιχεία μαύρης κωμωδίας.

 

Πρώτη δημοσίευση: 16 Μαρτίου 2023, 03:08
Ενημέρωση: 23 Μαρτίου 2023, 00:29
Τίτλος:
Εξορία
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Release: 
16 Μαρτίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos