Με έναν σύντομο, αλλά αρκετά σκιαχτικό πρόλογο, που σχετίζεται με το περίφημο στοίχειωμα του Amityville και μάς συστήνει το νέο δαίμονα που απειλεί τις ζωές των φημισμένων δαιμονολόγων Λορέιν και Εντ Γουόρεν, ο Τζέιμς Γουάν (“Insidious”, “Saw”, “Furious 7”) μας προϊδεάζει για ακόμη ένα υποβλητικό ταξίδι στη σφαίρα του απόκοσμου. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση μάλλον κάνει τα εύκολα δύσκολα, επιλέγοντας την οδό μιας κάπως συγκεχυμένης πλοκής (την οποία συνυπογράφει με ακόμη τρεις σεναριογράφους), που ξετυλίγεται την περίοδο της θατσερικής Αγγλίας με επίκεντρο μια πενταμελή μονογονεϊκή οικογένεια από το Ένφιλντ του Βόρειου Λονδίνου, που εντελώς αναπάντεχα γίνεται έρμαιο των ορέξεων ενός κακόβουλου πνεύματος.

Μέχρι να (ξανα)μπουν στο παιχνίδι οι Γουόρεν, κάτι που, ουσιαστικά, γίνεται στο δεύτερο μισό της -”τσιμπημένης” σε διάρκεια- ταινίας, τις εντυπώσεις έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει η Μάντισον Γουλφ (που εδώ θυμίζει φυσιογνωμικά τη Νάταλι Πόρτμαν στο “Leon”) με μια ερμηνεία εφάμιλλη -τηρουμένων των αναλογιών- με εκείνη της Λίντα Μπλερ στον θρυλικό “Εξορκιστή” στο ρόλο της Τζάνετ, της μικρής κόρης της οικογένειας, που κυριεύεται από το πνεύμα του γηραιού πρώην ιδιοκτήτη της οικίας τους, ο οποίος επιστρέφει από τον τάφο με ακόρεστη όρεξη για... διαβολικά παιχνίδια.

Ο Γουάν, παρά το γεγονός ότι δεν πρωτοτυπεί ιδιαίτερα στις προσπάθειες που καταβάλλει για να μας τρομάξει, εντούτοις αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά “μανούλα” στο χτίσιμο μιας διογκούμενης ατμόσφαιρας απειλής, επιλέγοντας απρόσμενες γωνίες λήψης και κάποια εμπνευσμένα σκηνοθετικά τρικ. Η σκηνή, δε, με το “ζωντάνεμα” του The Crooked Man, εκτός του ότι αποτελεί σεκάνς ανθολογίας, είναι -σχεδόν- βέβαιο πως θα κόψει τη χολή και στους πλέον "ανθεκτικούς" στα διάφορα τρομοκλισέ.

Και, όπως στην πρώτη ταινία, έτσι κι εδώ, στο τελευταίο ημίωρο γίνεται κυριολεκτικά ο κακός χαμός, με τον Μαλαισιανοκινέζο δημιουργό να χειρίζεται επιδέξια το σασπένς, διατηρώντας ως το φινάλε αβέβαιη την έκβαση της ιστορίας του και το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Βέρα Φαρμίγκα και Πάτρικ Γουίλσον να επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο ερχόμενοι, ως Γουόρεν, αντιμέτωποι με έναν πανίσχυρο δαίμονα που, εκτός όλων των άλλων, χλευάζει και την πίστη τους, κυκλοφορώντας ντυμένος... καλόγρια!

Σύνοψη: Οι διεθνούς φήμης ερευνητές μεταφυσικών γεγονότων, Εντ και Λορέιν Γουόρεν επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη µε μια νέα τρομακτική υπόθεση. Αφού κατάφεραν να βοηθήσουν μια οικογένεια να καταπολεμήσει μια πανίσχυρη δαιμονική παρουσία που στοίχειωνε την οικία τους ετοιμάζονται να λύσουν το μυστήριο ενός τρομακτικού πνεύματος.

 

Πρώτη δημοσίευση: 9 Ιουνίου 2016, 15:47
Ενημέρωση: 16 Ιουνίου 2016, 14:55
Τίτλος:
The conjuring 2 (Το κάλεσμα 2)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
133
Εταιρία διανομής: 
Release: 
9 Ιουνίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos