The Boy With The Cuckoo-Clock Heart

Βρισκόμαστε στο Εδιμβούργο, το σωτήριο έτος 1874. Ο Ζακ, ο οποίος γεννήθηκε με παγωμένη καρδιά, δεν έχει πολλές ελπίδες να επιβιώσει και η μητέρα του τον εγκαταλείπει στα χέρια της γιατρού - μάγισσας, μαίας, προστάτιδας των ορφανών - Μαντλέν, η οποία τοποθετεί ένα ρολόι κούκο μέσα στο στήθος του.

Εικαστικά πληθωρικό

Καθώς ο Ζακ μεγαλώνει, η γιατρός Μαντλέν τον ενημερώνει ότι η καρδιά του είναι δυστυχώς πολύ εύθραυστη για ευαίσθητα συναισθήματα και συγκινήσεις, οπότε δεν πρέπει ποτέ - μα ποτέ -να ερωτευτεί. Απαγορεύεται δια ροπάλου.

Όπως είναι λογικό, βέβαια, αυτός κάνει ακριβώς το αντίθετο μπλέκοντας με πάθος και ένταση σε δακρύβρεχτες καταστάσεις.

Πληθωρικό εικαστικό οπτικά παραμύθι (όπως θα έπρεπε να δείχνει κάθε παραμύθι), με την σφραγίδα του Λικ Μπεσόν στην παραγωγή, αλλά και την οπτική του Τιμ Μπάρτον στην σύλληψη και απόδωσης ατμόσφαιρας, βλέπεται ευχάριστα, σε ταξιδεύει, έστω και αν όσα συμβαίνουν είναι τουλάχιστον αναμενόμενα.

Προσθέστε ένα πυκνογραμμένο, αλλά όχι και ανάλογα περιεκτικό, σενάριο που αποτίει μεν τιμής στον εφευρέτη του κινηματογράφου Ζορζ Μελιές, αλλά δεν καταφέρνει να αυτονομήσει τις (όμορφες) εικόνες από τα τραγούδια των Dionysos και να τους προσδώσει κινηματογραφική αυτονομία.

 

Πρώτη δημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2014, 12:43
Ενημέρωση: 1 Οκτ. 2014, 17:48
Τίτλος:
The Boy With The Cuckoo-Clock Heart (Το Παιδί με την Κουρδιστή Καρδιά)
Έτος: 
Διάρκεια: 
94
Εταιρία διανομής: 
Release: 
25 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos