Η μαθήτρια γυμνασίου Sadie Harper και η μικρότερη αδερφή της Sawyer είναι συγκλονισμένες από τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας τους, χωρίς να έχουν σημαντική στήριξη από τον πατέρα τους, Will, έναν θεραπευτή που προσπαθεί να διαχειριστεί το δικό του πόνο.

Όταν ένας απελπισμένος ασθενής εμφανίζεται ξαφνικά στο σπίτι τους αναζητώντας βοήθεια, αφήνει πίσω του μια τρομακτική υπερφυσική οντότητα που κυνηγάει οικογένειες και τρέφεται από τον πόνο των θυμάτων του.

“Ο Μπαμπούλας” είναι μια κλασική ταινία τρόμου στο ύφος της ταινίας "Το Πνεύμα του Κακού" που εμπεριέχει τόσο τρόμο όσο και συναίσθημα,” δηλώνει ο σκηνοθέτης Rob Savage. “Θυμάμαι έντονα τον τρόμο που ένιωσα διαβάζοντας ως παιδί την ιστορία του King, και αυτόν ακριβώς τον τρόμο της παιδικής ηλικίας είναι που ήθελα να προκαλέσω και στο κοινό. Η ταινία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα δημιουργών και υποστηρίζεται από τις υπέροχες ερμηνείες των ηθοποιών μας. Είμαστε περήφανοι για την ταινία μας και ανυπομονούμε να σας θυμίσουμε, πόσο φοβόσασταν το σκοτάδι όταν ήσασταν παιδιά”.

"Βασισμένο σε μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, από τους σεναριογράφους των Black Swan & A quiet place".

Οκ, δείχνει τρομερά υποσχόμενο, αλλά δεν είναι, χωρίς να απογοητεύει πάντως. 

Ικανοποιητική εισαγωγή, σκοτεινή ατμόσφαιρα, catchy παιχνίδια της κάμερας, η ταινία αμφιταλαντεύεται μεταξύ εφηβικού δράματος και θρίλερ τρόμου, μια ισορροπία που δεν καταφέρνει ακριβώς να βρει μέχρι το τέλος της ταινίας. Δεν υποστηρίζει επαρκώς σεναριακά το τραύμα της απώλειας των πρωταγωνιστών του, η μάλλον τα διαχειρίζεται κάπως κλισέ και βεβιασμένα.

Όμως ο σκηνοθέτης είναι ικανός να δημιουργήσει μερικές πραγματικά δυνατές σκηνές τρόμου, χωρίς εξεζητημένα εφέ, ποντάροντας σε βασικές φοβίες που όλοι και όλες μας λίγο πολύ κουβαλάμε μέσα μας από μικρά παιδιά. 

Πρώτη δημοσίευση: 1 Ιουνίου 2023, 02:29
Ενημέρωση: 7 Ιουνίου 2023, 23:28
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The boogeyman (Ο μπαμπούλας)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Ιουνίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos