Avengers: Infinity War

avengers infinity war - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Οι Εκδικητές και οι σύμμαχοι τους συνεχίζουν να προστατεύουν τον κόσμο από απειλές που κανένας άλλος δεν μπορεί να χειριστεί, αλλά μία πολύ πιο σκοτεινή δύναμη έχει εξαπολυθεί: o Thanos. Ο απόλυτος κυρίαρχος της κακής φήμης διαγαλαξιακά δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα για να αποκτήσει τους έξι λίθους της αιωνιότητας προκειμένου να κάνει δική του την εξουσία ολόκληρου του σύμπαντος και φυσικά της ανθρωπότητας. Οι Εκδικητές συστήνουν μία ομάδα με μέλη από όλο το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και όλοι μαζί οι υπερήρωες πρέπει να θυσιάσουν πολλά περισσότερα από κάθε άλλη φορά, σε μία προσπάθεια να νικήσουν τον πανίσχυρο Thanos πριν επιτεθεί και καταστρέψει ολόκληρο το σύμπαν.


Η συσσώρευση ένα σωρό υπερηρώων σε μια ταινία, ήδη έχει γίνει σε ταινίες της Marvel και της DC. Στο "Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας" χτυπήσαμε κόκκινο.
Αυτό είναι κακό αν μπαίνεις στην αίθουσα για να δεις μια ταινία που θα συζητάς για μέρες με φίλους, θα αντιγράφεις ατάκες και θα μείνει ιστορική. Καλό για όλους τους άλλους, σωστούς ωστόσο λόγους. Εδώ και 10 χρόνια το σύμπαν της Marvel είναι εδώ για να διασκεδάζουμε με χαοτικές μάχες, αστείες ατάκες, ήρωες της νέας pop κουλτούρας αλλά σπάνια θανάτους, γιατί έχουμε και ένα franchise να πουλήσουμε...

Οι αδελφοί Ρούσο παραδίδουν -ξανά- ένα εντυπωσιακό θέαμα, με σωστή διαχείριση του τόνου, που αλλάζει από το τραγικό στο χαλαρό, όχι πάντα πετυχημένα και με 15 και βάλε πρωταγωνιστές.
Το πρόβλημα είναι πως ενώ προσπαθεί να σε πείσει για τη σοβαρότητα του, και το κάνει αξιοπρεπώς, δεν είναι δυνατόν να νιώσεις δέος μπροστά στην καταστροφή του πλανήτη. Πόσες πια φορές θα απειληθεί η Γη στο σινεμά; Ακόμα και οι ήρωές του, για εμάς τους μεγαλύτερους, δεν έχουν μπει καν στο υποσυνείδητο μας όπως πχ ο Χαν Σόλο, του οποίου τον τρόπο θανάτου του δεν τον έχουμε ξεπεράσει ακόμα...

Και πως να τοποθετήσεις τους "Avengers" στην κινηματογραφική ιστορία; Ως κάτι μεγαλειώδες; Mε τίποτα. Χαβαλές με μερικές εντυπωσιακές σκηνές δράσης και cool ήρωες. Μαζί σου!
Από το σύμπαν λείπει ξεκάθαρα το stotytelling. Σε ρωτάει φίλος τι είναι αυτό, και του λες χωρίς καν σκέψη «μας την πέφτουν κάτι άγριοι από το διάστημα αλλά Iron Man, Thor, Hulk, Spiderman, και ένα σωρό ακόμα, που δεν ξέρω ποιοί είναι, τους σταματάνε. Αυτό συμβαίνει μια δεκαετία και δύσκολα θα τα βρουν μεταξύ τους».

Στα μείον είναι σαφώς το... μπούκωμα που νιώθεις, αλλά και η μη ύπαρξη κάποιου σημείόυ που θα σε κάνει να νοιαστείς για τους ήρωες. Στα συν, οι σταθερά καλοί ηθοποιοί που μπορούν να εκμεταλλευθούν το χρόνο τους (εντυπωσιακός ως Thanos=Θάνατος, ο Τζος Μπρόλιν), η διασκεδαστική συνύπαρξη πχ του Thor με τους Guardians αλλά και το φινάλε, που σε ένα τέτοιο blockbuster, είναι σίγουρα τολμηρό!

Πρώτη δημοσίευση: 26 Απριλίου 2018, 19:04
Ενημέρωση: 3 Μαΐου 2018, 08:52
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Avengers: Infinity War (Avengers: Ο πόλεμος της αιωνιότητας)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
149
Εταιρία διανομής: 
Release: 
26 Απριλίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos