Η αγαπημένη Έιμι Ουαϊνχαουζ με την συγκλονιστική της φωνή, ήταν ένα κορίτσι που ήθελε να γράφει μουσική και να τραγουδά. Και τα έκανε φανταστικά. Δυστυχώς, από ένα σημείο και μετά, ήθελε να καταναλώνει ένα σωρό ουσίες επίσης. Με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε πάρα πλύ νωρίς ένα απίστευτο ταλέντο της soul jazz.

Ο Ασίφ Καπάντια, μετά το "Senna" καταπιάνεται λοιπόν με μια ακόμη θρυλική μορφή που μας αποχαιρέτησε απίστευτα νωρίς και δεν διστάζει να αναμετρηθεί με το εκτενέστατο υλικό που διαθέτει και με ένα αριστοτεχνικό μοντάζ να το κουμαντάρει και να μας ξεγυμνώσει ουσιαστικά την ζωή της σπουδαίας αυτής ερμηνεύτριας που πέθανε 28 χρονών πριν 4 χρόνια.

Διότι αποδεικνύεται πως η Έιμι Ουαϊνχάουζ, από τη στιγμή που έγινε απότομα διάσημη και πόσο μάλλον όταν έμπλεξε και με τα σκληρά ναρκωτικά, ήταν ουσιαστικά μόνη. Απελπιστικά μόνη για την ακρίβεια. Ένας άνθρωπος χωρίς ροσωπική ζωή και απόλυτα εκτεθειμένη στα σαρκοβόρα media. 

Ο Καπάντια χρησιμοποιώντας σαν voice over συνενταύξεις φίλων, γνωστών και συγγενών, δημιουργεί φορτισμένο κλιμα και καταφέρνει να δείξει μια Έιμι ταυτόχρονα συναρπαστική μα και τόσο ευάλωτη... Δεν γίνεται να μην συγκινηθείς

Πότε πέρασαν 4 χρόνια ρε γαμώτο; Τι κρίμα...

Υπόθεση:
Η Έιμι Ουάινχαουζ δεν ήταν ξεχωριστή απλά και μόνο επειδή κατάφερνε με τη μοναδική της φωνή και τους μεθυστικούς τις στίχους να μαγνητίζει τα πλήθη, αλλά επειδή η larger than life, πλην φοβερά βασανισμένη, ψυχή της δε μπορούσε με τίποτε να προσαρμοστεί και να χωρέσει σε νόρμες και κανονικότητες. Και όλο αυτό δεν προσπάθησε στιγμή να το κρύψει, ούτε και να το εκλογικεύσει. Φέτος το καλοκαίρι το αστέρι της Έιμι λάμπει και πάλι, αυτή τη φορά χάρη στο αφοπλιστικά ειλικρινές πορτρέτο της, μέσα από το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ «Amy».

 

Πρώτη δημοσίευση: 10 Ιουλίου 2015, 03:43
Ενημέρωση: 18 Ιουλίου 2015, 15:35
Τίτλος:
Amy (Amy: το κορίτσι πίσω από το όνομα)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
128
Εταιρία διανομής: 
Release: 
9 Ιουλίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos