Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους

Η Ηλέκτρα, 32 χρονών, ζει στην Αθήνα της κρίσης. Παράλληλα με τη ζωή στην πόλη που αλλάζει συνεχώς, η Ηλέκτρα βιώνει τη δική της προσωπική κρίση. Ερωτευμένη με έναν πολιτικό κρατούμενο, με σπουδές στο Λονδίνο που δεν έχουν αντίκρισμα, με γονείς από τη γενιά του Πολυτεχνείου που ακόμα περιμένουν να ενωθεί η αριστερά...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέντε χρόνια μετά το ιδιαίτερο «Valse Sentimentale», η Κωνσταντίνα Βούλγαρη επανέρχεται με μία ακόμα προσωπική ταινία που αγγίζει με διεισδυτική ματιά μια σημερινή ιστορία.

Με επίκεντρο την Ηλέκτρα –εξαιρετική η Μαρία Γεωργιάδου στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο-, μια νεαρή γυναίκα που προσπαθεί να βρει τον ρυθμό της, το «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?» (από το ομώνυμο κόμικ της Μαφάλντα) περιγράφει τη σημερινή πραγματικότητα με χιούμορ, προβληματισμό και τρυφερότητα.
Κι ενώ η παρουσία του αναρχικού χώρου, η αντικομφορμιστική στάση ζωής της ηρωίδας, η γειτονιά των Εξαρχείων με τις καταλήψεις και τα αυτοσχέδια πάρκα και μια παρέμβαση σε ραδιοφωνικό σταθμό θα μπορούσαν σε διαφορετική περίπτωση να είναι τα συστατικά μιας ταινίας επικαιρότητας, η Βούλγαρη καταθέτει πάνω από όλα μια ταινία χαρακτήρων με χαρισματική φυσικότητα.
Η Ηλέκτρα, αν και μοναχική, επιδιώκει την ουσιαστική επικοινωνία με τους γύρω της. Απογοητευμένη από την αντιφατική σχέση με τους γονείς (Δημήτρης Πιατάς, Θέμις Μπαζάκα) και κυρίως με την μητέρα της , απρόθυμη να υποκύψει στα κλισέ της καλής δουλειάς και του γάμου, ανήσυχη για την τύχη του φυλακισμένου συντρόφου της (Δημήτρης Ξανθόπουλος), η πρωταγωνίστρια βρίσκει καταφύγιο σε δύο ανορθόδοξες σχέσεις. Από τη μια συζητά ισότιμα με το οχτάχρονο αγόρι (Αλέξης Χαρίσης) που προσέχει, από την άλλη εξομολογείται τα όνειρα και τους φόβους τους σε έναν πενηνταπεντάχρονο γείτονα (Κώστας Γανωτής) με αφορμή τη βόλτα του σκύλου της.

Η Βούλγαρη μας ξεναγεί στις προσωπικές στιγμές της ηρωίδας με διακριτικότητα, χωρίς συναισθηματική φόρτιση, χωρίς επιτήδευση. Οι συναντήσεις της Ηλέκτρας με τον περίγυρό της είναι το όχημα για να μοιραστούμε την αγωνία, τους φόβους ,τις αντιφάσεις , αλλά και την αντίδρασή της σε μια κοινωνία που βιώνει βαθιά κρίση και δείχνει να ορίζεται από αυτήν.

Πρώτη δημοσίευση: 28 Μαρτίου 2013, 11:39
Ενημέρωση: 3 Απριλίου 2013, 19:12
Τίτλος:
Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους (Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
83
Εταιρία διανομής: 
Release: 
28 Μαρτίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos