Το παιδί με το ποδήλατο

(7 / 10). Ο Συρίλ, είναι 12 χρονών και το μόνο σχέδιο στη ζωή του, είναι να βρει τον πατέρα του που τον άφησε προσωρινά σε ορφανοτροφείο. Συναντά τυχαία τη Σαμάνθα, μια κομμώτρια, η οποία συμφωνεί να μένει μαζί της τα σαββατοκύριακα.
Το παιδί με το ποδήλατο - κριτική ταινίας

Ορθοπεταλιά και καλή καρδιά

Καβάλα παν στην εκκλησιά, καβάλα και στη μοναξιά. Μακριά όμως από την πίστη και τον θεό, οι αδελφοί Νταρντέν για ακόμα μία φορά συνεπείς στα χαμηλότονα δράματα μικρομεσαίων χαμηλής μόρφωσης, επιστρέφουν με αλληγορικό γκάζι και δισκόφρενα στις ανηφόρες, πιο απλά «απότομο σταμάτα-ξεκίνα» στο συναίσθημα.

Μετά από ένα μήνα σε ίδρυμα, ο νεαρός το σκάει για να συναντήσει τον αδιάφορο πατέρα του που του δηλώνει ρητά πως δεν θέλει να έχει κανένα πάρε-δώσε μαζί του. Λίγο αργότερα, η ανάδοχη μητέρα του θα αγοράσει από ένα άλλο αλητάκι το ποδήλατο του που έχει πριν λίγο καιρό πουλήσει ο πατέρας του. Σχέσεις ραγισμένες, όχι τεταμένες. Η ζωή του κυριολεκτικά ποδήλατο, σε ρόδες, ισορροπεί με μπαλατζαρίσματα από την πρόωρη ενηλικίωση στην βαθιά και σκληρή, ανυπότακτη και εξοργισμένη παιδικότητα.

Ο νεαρός Τομάς Ντορέ, υποδύεται πηδώντας μουσικές οκτάβες με ευκολία και στοχεύοντας με χορδή και ακτίνα την καρδιά. Κανένα φάλτσο στις υποτονικές μελωδίες. Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Ζερεμί Ρενιέ (πατέρας), ανηφόρα πολλών μοιρών που θα τον εγκαταλείψουν οι αντοχές του λίγο πριν την κορυφή. Η αντίστοιχη Σεσιλ Ντε Φρανς (ανάδοχη μητέρα), κάθισμα βελούδινο σε κατηφόρα που θα τη βγάλει ορθοπεταλιά....

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

Πρώτη δημοσίευση: 1 Δεκ. 2011, 12:36
Ενημέρωση: 20 Ιαν. 2012, 16:04
Τίτλος:
Το παιδί με το ποδήλατο (Το παιδί με το ποδήλατο)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
87
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Δεκεμβρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos