Η ζωή μιας άλλης

Κοιμάται το ένα βράδυ 26 χρόνων και ξυπνάει το επόμενο πρωί 41. Έχει αποκτήσει όλα όσα ονειρευόταν στα 26 αλλά δε θυμάται τίποτα.
Η ζωή μιας άλλης

Στη «ζώνη του λυκόφωτος»

 

 «Ξυπνάς ένα πρωί, έχεις ξεχάσει πού έχεις παρκάρει και έχει γίνει ο χαμός», λέει σε μια σκηνή η Μαρί (Ζιλιέτ Μπινός) στην οικιακή της βοηθό. Αυτό πάνω-κάτω είναι και το ρεζουμέ του φιλμ. Βλέπουμε μία 40χρονη γυναίκα να συμπεριφέρεται με την αθωότητα μιας 26χρονης κοπέλας που μην έχοντας καμία μνήμη των τελευταίων 15 ετών και κατ’ επέκταση καμία ορθή αντίληψη του τι ακριβώς συμβαίνει γύρω της, αισθάνεται σαν να παίζει σε επεισόδιο της θρυλικής σειράς “The twilight zone”. Νιώθει σαν να έχει μπει στο σώμα μίας άλλης γυναίκας που ο χρόνος και ο εργασιακός ζήλος την έχουν φθείρει και έχει εξελιχθεί στο χειρότερό της εαυτό. Η Μπινός παίζει το ρόλο τόσο σκερτσόζικα που ποτέ δεν είσαι απόλυτα σίγουρος αν βλέπεις μία 26χρονη που κατά ένα μαγικό τρόπο ξύπνησε ξαφνικά 41 ή μια 40χρονη που απλά υποφέρει από σχετική απώλεια μνήμης.

Με ένα σενάριο βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Φρεντερίκ Ντεγκέλτ, η χαρισματική ηθοποιός, Σιλβί Τεστάντ σε αυτό το σκηνοθετικό της ντεμπούτο μας μιλά για το χρόνο που περνά γρήγορα αλλά καταφέρνει να σε μεταμορφώσει στο τέρας που κάποτε φοβόσουν, κάνοντάς σε να αποζητάς μόνο μια δεύτερη ευκαιρία. Είναι μία αξιόλογη προσπάθεια που αντιμετωπίζει μία ιστορία μυθοπλασίας (χωρίς ποτέ να χάνει την κάπως κωμική της νότα) με ρεαλισμό απέναντι σε όσα συνοδεύουν τη σύγχρονη αστική καθημερινότητα.

Με άλλα λόγια μας λέει ότι καμιά φορά πρέπει να χάσεις τελείως τον εαυτό σου για να μπορέσεις να τον ξαναβρείς.    

Ελεωνόρα Βερυκοκίδη

Πρώτη δημοσίευση: 2 Aug 2012, 11:23
Ενημέρωση: 8 Aug 2012, 21:06
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Η ζωή μιας άλλης (La vie d'un autre)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Εταιρία διανομής: 
Release: 
2 Αυγούστου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
27488
Tanweer
26449
Feelgood
5079
Feelgood
3076
Tanweer
2294