Escape plan

Ο Ρέι Μπρέσλιν, ξακουστός εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφάλειας φυλακών, πέφτει θύμα πλεκτάνης και παγιδεύεται σε μια φυλακή - κλουβί - υψίστης ασφαλείας. Εκεί, συναντά τον «άγριο» της φυλακής, Εμιλ Ροτμάγιερ με τον οποίον θα καταστρώσουν ένα αμίμητα επικό «Σχέδιο Απόδρασης»

Κι όμως, δεν έγινε δημοσιογραφική προβολή για τη νέα ταινία του Σταλόνε με τον Σβαρτσενέγκερ και ενώ (για να εκλείψει η δικαιολογία της καθυστερημένης κόπιας) η ταινία άνοιξε σε περιορισμένες προβολές από την προηγούμενη εβδομάδα...
Το λες και αυτογκόλ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ρέι Μπρέσλιν (Σιλβέστερ Σταλόνε) είναι ο απόλυτος μάστερ των συστημάτων σωφρονισμού. Ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον πώς να χτίσει και να ασφαλίσει μια φυλακή, αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν, τις αδυναμίες και τους τρόπους διαφυγής από αυτές. Αδρά αμειβόμενος, αποκαλύπτει τα κενά ασφαλείας του κάθε ιδρύματος, δραπετεύοντας από αυτά. Ο Ρέι έχει «εκτίσει την ποινή του» στα πιο εξελιγμένα σωφρονιστικά ιδρύματα – επιδεικνύοντας 100% επιτυχία σε όλες τις απόπειρες απόδρασης.

Όταν ο Ρέι και οι συνεργάτες του από την «B & S Security», Αμπιγκέιλ (Έιμι Ράιαν), Χας (Κέρτις «50 cent» Τζάκσον) και Λέστερ (Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο), δεχτούν μια απίστευτη οικονομική προσφορά, με σκοπό να αξιολογήσουν τον «Τάφο», μια “μυστική”, ιδιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας, η οποία έχει χτιστεί βάσει των πιο αυστηρών προδιαγραφών, θα τους είναι πολύ δύσκολο να μην αρπάξουν την ευκαιρία , για να την αποδομήσουν. Προκειμένου όμως να διασφαλιστεί η πιο πιστή αναπαράσταση φυλάκισης σε απόλυτα αληθινές συνθήκες, ο Μπρέσλιν και οι συνεργάτες του δεν θα μάθουν ποτέ την πραγματική τοποθεσία της φυλακής, αποκλείοντας έτσι κάθε τρόπο επικοινωνίας του εσώκλειστου Ρέι με την ομάδα του.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα πατήσει το πόδι του στον «Τάφο», ο δύσμοιρος Ρέι συνειδητοποιεί πως έχει εισβάλλει στη Μέκκα των επικίνδυνων παραβατών. Ένας φαινομενικά ατελείωτος λαβύρινθος χτισμένος από άθραυστο γυαλί, περικυκλωμένος από πάνοπλους άρτια εκπαιδευμένους φρουρούς και τελώντας υπό 24άωρη βίντεο παρακολούθηση, ο «Τάφος» επιβεβαιώνει το όνομά του σε κάθε του σπιθαμή, καθιστώντας πρακτικά αδύνατη, οποιαδήποτε φαντασίωση απόδραση. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι αυτό το απάνθρωπο κάτεργο πάει πακέτο με τον πιο σαδιστή αρχιφύλακα που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Ο Γουίλαρντ Χόμπς (Τζιμ Καβίζελ) έχει δεδηλωμένο σκοπό της ζωής του να σπάει τον τσαμπουκά των ανυπάκουων φυλακισμένων – κάτι τύπων σαν τον Μπρέσλιν δηλαδή – με τον πιο άγριο και συντριπτικό τρόπο.

Όταν ο Μπρέσλιν λοιπόν αποφασίζει να κάνει χρήση του προσυμφωνημένου του κωδικού προκειμένου να εγκαταλείψει την απόπειρα αξιολόγησης της φυλακής, θα προσκρούσει πάνω στην απόλυτη άρνηση του αρχιφύλακα, ο οποίος δείχνει να μη γνωρίζει τίποτα σχετικά με την ιδιότητα του συγκεκριμένου φυλακισμένου. Το ηθικό και η οποιαδήποτε ελπίδα του Ρέι γκρεμίζονται πλέον ολοκληρωτικά και όταν συνειδητοποιεί ότι έχει πέσει θύμα εκμετάλλευσης ενός αδίστακτου εχθρού, αποφασίζει να καταπιεί τον εγωισμό του και να στραφεί στον πιο άγριο και περίεργο συγκρατούμενό του, τον Έμιλ Ρότμαγιερ. Προκειμένου να προστατευθεί για όσο καιρό θα παραμείνει φυλακισμένος, ώστε να καταφέρει σύντομα να αποκαλύψει τα μυστικά και τις αδυναμίες του απροσπέλαστου κλουβιού, ο Σιλβέστερ Σταλόνε ζητάει τη βοήθεια του Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ...

Πρώτη δημοσίευση: 30 Οκτ. 2013, 20:20
Ενημέρωση: 7 Νοε. 2013, 09:52
Τίτλος:
Escape plan (Σχέδιο απόδρασης)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
113
Εταιρία διανομής: 
Release: 
31 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Spirited

Spirited

Θα το βρείτε: Apple TV

Σύνοψη: Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Φαντάσματος των Χριστουγέννων, ο οποίος επιλέγει μία...
7 ώρες