"Η ζωή δεν είναι παιδική χαρά"

Δημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2010, 02:13
Συντάκτης:


Η Άννα Ρεζάν Κριτσέλη έχει τον αέρα και την άνεση μιας νέας γενιάς που αλλάζει τα πράγματα στο χώρο του θεάματος. Από μικρή στα «βάσανα» και παρέα με την ηλεκτρική της κιθάρα περιπλανιέται σε πόλεις του εξωτερικού και μας μιλά για τον εαυτό της, τη δουλειά και τί χρειάζεται για να ανέβεις το βουνό..!

Move It: Πώς έκανες τα πρώτα σου βήματα;

Άννα: Πρέπει να ήμουν πέντε (;), όταν άρχισα να χορεύω και από τότε το “καλλιτεχνι-ζειν συνεχίζεται. Ήμουν επτά και στο σπίτι βλέπαμε συνέχεια παλιές ελληνικές ταινίες, κωμωδίες και μιούζικαλ και είπα: “Μαμά σε παρακαλώ να με πας να παίξω στο σινεμά”. Στα έντεκα έπαιξα για πρώτη φορά σε σχολική παράσταση και αργότερα, στα δεκατέσσερα, σε ένα μιούζικαλ που έκανε η χορογράφος του σχολείου με θέμα τη διχοτόμηση της Κύπρου (!). Στα δεκαεπτά μου, βρέθηκα στην Ρώμη, όπου έκανα μόδα και μετά στο Λονδίνο, για λίγο στην Ελβετία και στη Γερμανία. Εκεί αγόρασα μια ηλεκτρική κιθάρα και ασχολήθηκα με τη μουσική.

Move It: Ασχολείσαι με διαφορετικά πράγματα: Κινηματογράφο, μόδα, μουσική, δημοσιογραφία. Πώς προσδιορίζεις αυτό που κάνεις;

Άννα: Ξέρεις κάτι; Δεν το προσδιορίζω! Ασχολούμαι με αυτά που μου αρέσουν. Είμαι ερωτευμένη με όλα αυτά και λογικό είναι κάποια από αυτά που δοκιμάζει κανείς να του πάνε καλά και κάποια άλλα λιγότερο. Κάνω όμως το καλύτερο που μπορώ και από ‘κει και πέρα βλέπουμε. Πάντως δεν κάνω τίποτα για πλάκα. Πιστεύω ότι πρέπει να σεβόμαστε ό, τι κάνουμε στη ζωή μας.

Move It: Ταξιδεύεις και δουλεύεις και στο εξωτερικό. Τί θα έλεγες πως είναι διαφορετικό με βάση τις εμπειρίες σου. Is the world our playground?

Άννα: (Γέλια) Ναι και όχι. Σ’ αυτή τη ζωή ό, τι πληρώνεις παίρνεις, οπότε σίγουρα δεν είναι παιδική χαρά και τίποτα δεν είναι απλό και εύκολο. Όταν βλέπεις, όμως, πως κάτι είναι “σχετικά εύκολο, έλα, ας δοκιμάσουμε”, έχω παρατηρήσει ότι είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να το πετύχεις. Βασικά, πρέπει να θες πολύ, - πολύ όμως - να ανέβεις το βουνό. Θα φτάσεις έστω στη μέση και αυτό είναι ευτυχία. Όσο για το εξωτερικό. η προσωπική μου εμπειρία μου έδειξε πως εκεί τα πράγματα είναι πιο απλά και ευκολότερα σε γενικές γραμμές. Το πιο δύσκολο (αν και όχι ακατόρθωτο) είναι να είσαι πολλά μίλια μακριά από το σπίτι σου, το γάτο, τους φίλους και το μουσακά της μαμάς σου (γέλια).

Move It: Μίλα μας για τα project στα οποία συμμετέχεις. Πού θα σε δούμε?

Άννα: Θα κάνω κάτι τηλεοπτικό αλλά ακόμα δεν ξέρω στα σίγουρα. Το φθινόπωρο βγαίνει η ταινία του Νίκου Ζερβού “Showbitch”, και η ταινία του Γιάννη Παρασκευόπουλου “Greenfish” στις οποίες συμμετέχω. Επίσης θα κάνω για μικρό διάστημα θέατρο στην Νέα Υόρκη μαζί με το Λεωνίδα Λοϊζίδη και θα συμμετέχω στην ταινία του Άμος Πόε “Inferno - La Comedia di Amos.

Move It: Είσαι πολύ νέα ακόμα. Τι θα έλεγες στα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν μια παρόμοια επαγγελματική πορεία;

Άννα: Να το κάνουν!!! Να μη φοβούνται όπως φοβόμουν εγώ και να μην ακούν τη γνώμη μίζερων και πικρόχολων ανθρώπων. Να ψάξουν να βρουν και άλλους που θέλουν παρόμοια πράγματα και να στηρίζει ο ένας τον άλλον. Βασικά να κάνουν αυτό που θέλουν. Όταν κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις και να δυσκολεύεσαι, δεν πειράζει. Φαντάστηκες όλους εκείνους κι εκείνες που δυσκολεύονται με κάτι που καν δε θέλουν;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Beautiful Game

The Beautiful Game

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Στη Ρώμη θα γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου αστέγων, οπότε ο χαρισματικός κόουτς...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos